Nu blæser det op i hovedstaden

Fredag aften er det begyndt at blæse op i København - men juletræet står stolt og rank

Juletræet stå flot i baggrunden på Rådhuspladsen, så foreløbigt har blæsten fået ram på en række parkerede cykler. (Privatfoto)
Juletræet stå flot i baggrunden på Rådhuspladsen, så foreløbigt har blæsten fået ram på en række parkerede cykler. (Privatfoto)

Selvom stormen Alexander har svigtet flere steder i Jylland fredag, er det begyndt at blæse godt op i hovedstaden fredag aften.

Blæsten i København har dog kun gjort kål på rækker af parkerede cykler og foreløbigt er juletræet på Rådhuspladsen ikke påvirket af vind og vejr.

DMi varsler fortsat om risiko for vindstød af stormstyrke for Sjælland fredag aften.

- Generelt er vinden hård til kuling med risiko for vindstød af stormstyrke. Vi forventer dog, at stormlavtrykket har bevæget sig helt væk fra Sjælland omkring klokken 21-stykker, siger Lars Henriksen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Opdatering klokken 11:30: Her kan du se, hvornår stormen Alexander rammer de forskellige steder i Danmark. (Grafik: Ekstra Bladet/Frans Wej) Samfund Nu har stormstød ramt Danmark

Det vil især være den nord-østlige del af Sjælland, som bliver ramt af de lidt hårdere vindstød.

På Bornholm er der varsel om risiko for, at der kan komme vindstød af orkanstyrke, og her varer blæsten også noget længere.

Vindstød af orkanstyrke
- På Bornholm ser det lidt værre ud end for resten af landet. Her vil vinden være i kategorien hård kuling til storm, og der er risiko for vindstød af orkanstyrke, siger Lars Henriksen.

Fra Øster Lars lyder meldingen fra en læser Daniel, at det blæser ret kraftigt.

- Jeg skullle egentlig have været inde i Rønne og mødes med nogle kammerater, men jeg afventer lige situationen, siger han.

Stormen i morgen er døbt Alexander (Foto: Arkiv/AP) Samfund Stormen er døbt Alexander

Meteorologen forventer dog, at lavtrykket er væk fra solskinsøen omkring klokken tre i nat. Senest.

- I løbet af i nat og lørdag vil det stadig blæse over hele landet, men slet ikke i samme kaliber. Derudover vil der komme byger, og i Nordjylland kan man forvente vindstød i kuling-kategorien, siger Lars Henriksen fra DMI.

Han forklarer, at fordi stormlavtrykket har bevæget sig mod øst, vil vinden i morgen komme fra vest og nord-vest.

- Det er simpelthen en slags hale fra lavtrykket, som gør, at vinden skifter retning efter det, siger Lars Henriksen.

Hold øje med den kollektive trafik
Københavns Lufthavn skriver på deres hjemmeside, at det vil være en rigtig god ide at orientere sig om sit flys afgang, hvis man skal ud og flyve.

- Stormen over Danmark betyder, at man må påregne forsinkelser på op til to timer fredag aften. Enkelte aflysninger vil forekomme, skriver de.

Også Scandlines aflyser flere færgeafgange. Alle afgange mellem Gedser og Rostock er således aflyst indtil lørdag klokken 11.15.

Du kan læse mere om vejret på Vejret.dk

Udover en meget blæsende dag i morgen, kan der også komme sne. (Arkivfoto: Martin Lehmann) Samfund DMI: Både sne og vindstød af orkanstyrke kan ramme Danmark

0 kommentarer
Vis kommentarer