Annonce:
Annonce:

Nu bliver det dyrere at spille Lotto

Fremover bliver det dyrere at spille lotto både onsdag og lørdag. Danske Spil hæver priserne, men også gevinsterne

Foto: POLFOTO/Niels Hougaard
Foto: POLFOTO/Niels Hougaard
Annonce:
Følg Samfund

Er du utilfreds med de nye priser, så hører vi gerne fra dig? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

I over 10 år har det kostet fire kroner at spille en række, når du går ned i kiosken og henter din lottokupon eller køber den på nettet.

Men det er slut nu.

Fra d. 18 maj skal du fremover betale seks kroner pr. række, hvis du spiller lotto om onsdagen, mens du skal af med fem kroner pr. række om lørdagen.

- På lørdagslotto stiger prisen pr. række fra fire til fem kroner. Det gør den fordi, at minimumspræmien nu stiger fra 39 kroner til 50 kroner. Derudover kommer til at være to milliongarantier i fremtiden. Dermed blive alle gevinsterne større, siger pressechef hos Danske Spil Marie Grabow Westergaard til Ekstra Bladet.

Annonce:

Derudover oplyser pressemedarbejder Marie Vestergaard, at Onsdagslotto igen skifter navn til Viking Lotto, og her stiger den laveste første præmie til 19 millioner danske kroner.

- Det nordiske samarbejde stiger fra fem til seks kroner, så det nu koster 60 kroner. Samtidig bliver den mindste gevinst på 60 kroner, så du ikke kan vinde mindre, end du har betalt. Dem kan du begynde at købe fra den 18. maj.

Onsdagslotto blev for første gang muligt at spille i 1993 i et samarbejde med Danmark, Finland, Norge og Island. Dengang hed spillet også Viking Lotto, og det skal danskerne altså vænne sig til at kalde det igen, når spillet første gang kan spilles om fjorten dag. Første trækning i den nye form er altså d. 24 maj.

Ifølge Danske Spil betyder prisstigningen, at præmierne over hele linjen vil blive større.

Problemer med fem-ugers kuponer
De nye priser har skabt en del udfordringer for Danske Spil, fordi det som altid er muligt at købe fem-ugers kuponer, hvor du betaler for at spille med i fem uger.

Annonce:

Men fordi priserne pludselig stiger, så har det skabt problemer, at rækkepriserne er forskellige fra uge til uge.

- Vi har med den her opdatering haft nogle problemer med fem-ugers-kuponer, og det hele har været lidt kaos-agtigt, men det har hele tiden stået på vores hjemmeside, siger Marie Grabow Westergaard til Ekstra Bladet.

- Men hvorfor har i ikke meld noget officielt ud til pressen?

- Alle vores første abonnenter har modtaget mails, hvor de er blevet fortalt om det nye spil og nye priser. Vi har opfordret vores forhandlere til at informere kunderne før prisstigningen træder i kraft, men jeg kan godt forstå, at du som forhandler først vælger at sige det, når det rent faktisk sker. Det andet kan skabe stor forvirring, siger Marie Grabow Westergaard til Ekstra Bladet.

D. 18 maj starter salget af Viking Lotto, mens du fra d. 21 maj kan købe kuponer til de nye priser til lørdagens udgave af lotto. Tilbage i 2006 blev rækkeprisen sat op fra tre til fire kroner. 

Annonce:

Lotto blev for første gang lanceret i Danmark i 1989 og går i sin enkelthed ud på at finde syv rigtige ud af 36 mulige.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: