Nu blokerer Netflix din amerikanske konto

Streaming-giganten er begyndt at blokere udenlandske brugere med falske IP-adresser

Film og tv-serie kataloget i den amerikanske udgave af Netflix har langt mere at byde på end den danske pendant af streaming-tjenesten.

Det har fået en del danske brugere til at oprette falske IP-adresser, via DNS-tjenester i USA, og på den måde få adgang til de mange herligheder i den amerikanske Netflix. Nu tyder meget dog på, at Netflix er i gang med at sætte en stopper for det lille cowboy-trick og dermed blokere de danske brugere, der hidtil har kunnet boltre sig i det store amerikanske udvalg.

Se også: Her er Netflix' nye satsning

Det er de såkaldte VPN-tjenester, der kan bruges til at narre Netflix til at tro, at abonnenten befinder sig i USA, der melder ud, at deres brugere i større og større grad bliver stoppet af streamingtjenesten:

- Dette er en helt ny udvikling. For et par uger siden fik vi de første meldinger fra brugere, der oplevede at Netflix blokerede deres adgang på grund af deres brug af en VPN-tjeneste. Det har vi aldrig oplevet før, fortæller Ben Van der Pelt, fra VPN-tjenesten Torguard til Torrentfreak.

Få endnu mere af Netflix. (Fotocollage: AP) Tips og guides Her er de hemmelige Netflix-tricks

Hidtil har de blokerede brugere hurtigt kunne få adgang igen, ved at logge ind med en anden amerikansk geografisk placering. Ben Van der Pelt vurderer derfor, at der er tale om forsøg, før Netflix skrider endegyldigt ind overfor de ubudne gæster.

Det er de store filmselskaber, som eks. Sony Pictures, der i løbet af den seneste tid har presset på for at få Netflix til at gøre noget ved de udenlandske brugere.

Se også: Hulu blokerer VPN-brugere

Netflix er afhængig af de store indholdsudbydere, der på grund af de rettighedsaftaler de har indgået, ønsker at kunne kontrollere Netflixbrugernes adgang via deres geografiske placering. Indtil videre kan du dog bruge nedenstående guide til helt lovligt, at få adgang til den amerikanske Netflix:

Netflix er populært i Danmark, og nu kan du få adgang til den amerikanske udgave på alle tænkelige apparater. (Foto: AP) Tips og guides Gratis og lovligt: Sådan får du amerikansk Netflix på iPad og iPhone

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen