Nu er cirkus-plakaterne røget ned

De snart berømte Cirkus Arena-plakater er blevet taget ned af Varde Kommune inden fredagens royale besøg

Her bliver plakaterne fra Cirkus Arena pillet ned i Varde. (Video: Anita Graversen)

Så gik den ikke længere.

De omdiskuterede Cirkus Arena-plakater, som Varde Kommune har krævet skulle tages ned, fordi de hang på en rute, hvor Kongehuset i morgen kommer forbi i karét, er blevet fjernet.

Det er kommunen selv, som torsdag eftermiddag har klippet dem ned.

- Der er om kort tid generalprøve, og lige pludselig kom en mand ud af en kommunens biler og klippede plakaterne ned og kørte væk med dem, fortæller Ekstra Bladets udsendte.

Cirkus Arena har stædigt nægtet at tage plakaterne ned.

- Vi piller dem ikke ned. Og hvis Varde Kommune piller plakaterne ned, sender vi en dem en regning. Folk tror jo ikke, at vi kommer, hvis plakaterne ikke er der, har turnéchef Klaus Jochumsen tidligere sagt til Ekstra Bladet.

(Foto: Anita Graversen)
(Foto: Anita Graversen)

Samfund Cirkus Arena nægter at fjerne plakater: Det er jo fuldstændig vanvittigt

Hestene bliver ikke bange
Cirkus Arena har hængt 300 plakater op i Varde inden weekendens forestillinger. 60 af dem hænger på den rute, hvor Dronning Margrethe skal køre i Karét sammen med 48 garderhusarer på heste. Plakaterne skal ned af sikkerhedsmæssige årsager, har begrundelsen lydt.

- Vi har fået at vide, at det er, fordi hestene bliver bange. Jeg har aldrig hørt om, at heste skulle blive bange for plakater. I går gik de ruten igennem to gange og alle overlevede, hvorfor skulle hestene så blive bange for plakaterne, når Dronningen er med, siger Klaus Jochumsen, der aldrig i de mere end 60 år Cirkus Arena har turneret rundt i Danmark har oplevet noget lignende.

Samfund DMI om vind i Varde: Cirkus-plakater kan umuligt blæse ned

Ifølge Varde Kommune skal Cirkus Arena nu kun pille 60 af 300 plakater ned. Men det kommer ikke til at ske. (Foto: Anita Gravesen) Samfund Cirkus Arena: Vi sender kommunen en regning

(Foto: Anita Graversen)
(Foto: Anita Graversen)
 

Kommune: Har vidst det siden marts
Varde Kommune skriver i en pressemeddelelse ifølge DR Syd, at Cirkus Arena siden marts har vidst, at de ikke må have plakaterne hængende på dronningens rute i de dage, hvor der er royalt besøg.

- For en uge siden opdager Cirkus Arena forbeholdet om plakater i den tilladelse, som Varde Kommune sendte dem for flere måneder siden. Og tirsdag gik cirkusejeren så i medierne med sin historie, skriver kommunen.

Samtidig mener kommunen, at de to parter tidligere på ugen havde en indgået en ny aftale.

- Men han (cirkusejer Benny Berdino, red.) glemte at gøre det tydeligt for de samme medier, at hans cirkus tirsdag eftermiddag netop havde lavet en ny aftale med Varde Kommune, skriver kommunen.

- Nemlig, at Cirkus Arena kan lade stort set alle plakater hænge over alt i kommunen. Cirkus Arena skal blot nedtage plakaterne i de gader, hvor gardehusarernes heste og dronningens karet skal passere tæt forbi publikum.

Her kan du høre om vindforholdene i Varde fredag og lørdag

351 kommentarer
Vis kommentarer