Annonce:
Annonce:

Nu er danskerne mere motiverede for at spare - sådan kan du gøre

Europas gasforsyning er under pres, og danskerne er nu mere motiverede for at spare på energien

Brusebadet være et sted at spare energi - og penge. Arkivfoto.
Brusebadet være et sted at spare energi - og penge. Arkivfoto.
Annonce:
Følg Samfund

Gasforsyningen i Europa er under pres.

Og med udsigten til en decideret gaskrise og meldinger om, at hele Europas forsyningssikkerhed er i fare, er det oplagt at kigge nærmere på, hvordan man kan spare på energien.

Netop det er danskerne da også blevet mere motiverede for at gøre, lyder det i en pressemeddelelse fra Energistyrelsen.

Seks ud af ti er mere motiverede
I en ny befolkningsundersøgelse fra Energistyrelsen svarer seks ud af ti danskere, at de nu er mere motiverede for at spare på energien end for seks måneder siden.

Den stigende motivation glæder Energistyrelsen.

- Vi kan alle sammen gøre en indsats for at spare på energien, og vi sætter os i en bedre situation for hver kilowatt-time, vi sparer – både af hensyn til økonomi, klima og forsyningssikkerhed, lyder det fra direktør i Energistyrelsen, Kristoffer Böttzauw, i pressemeddelsen.

Flere årsager
Undersøgelsen viser desuden, at danskerne har mange forskellige grunde til at spare på forbruget.

- Vi kan se, at det for danskerne ikke kun handler om at spare penge. Samfundsperspektivet, den grønne omstilling og energiforsyningen fylder også hos danskerne, siger Stine Leth Rasmussen, vicedirektør i Energistyrelsen.

Hvis du er en af dem, der ønsker at spare på energien, har Energistyrelsen udarbejdet en række konkrete råd.

Sådan kan du spare på energien

 • Sommerluk varmeanlægget: Send dit varmeanlæg på ferie hen over sommeren, og spar op mod 5% af din årlige varmeregning. Det er op til cirka 1.300 kr., hvis du har gasfyr. Du kan også sommerlukke andre typer af varmeanlæg. Se her, hvordan du kan gøre det på kun 5 minutter.
   
 • Tag kortere varme bade: Gør dine varme bade kortere. Hvis du korter 5 minutter af familiens ugentlige brusebade ned fra 15 til 5 minutter, kan du spare op mod 5000 kr. om året – alt efter hvilken varmekilde du har.
   
 • Brug tørresnoren: Brug tørresnoren i haven, i gården eller tørrestativet på altanen. Så får tørretumbleren og dit strømforbrug en pause. For det kan koste dig omkring 2.500 kr., hvis du har en C-mærket tørretumbler, der får lov at køre fire gange om ugen hele året.
   
 • Afkobl apparaterne derhjemme inden ferien: Sluk apparater og maskiner på kontakten, inden du tager på ferie. Så sluger de ikke strøm, når du alligevel ikke er hjemme. Især ældre apparater og apparater tilsluttet internettet kan have et højt standby-forbrug.
   
 • Flyt elforbruget: Strømprisen varierer væsentligt over tid. Ved at time sit elforbrug, fx ved at udskyde opvaskemaskinen, kan man spare mange penge. På SparEnergi.dk kan man se strømpriserne time for time for det kommende døgn.
   
 • Energirenovering er en god investering, både for pengepung, klima og forsyningssikkerhed.Har man mulighed for at energirenovere sin bolig, falder energiforbruget og dermed regningen i en tid med stigende energipriser. Et godt sted at starte er ved at undersøge mulighederne for energirenovering på SparEnergi.dk

Kilde: Energistyrelsen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: