Nu er den gal med Facebook - igen

Skeletterne vælter ud af det store Facebook-skab i øjeblikket. Nu er det kommet frem, at ledelsen i selskabet bag det sociale medie har en fordel, som alle andre kun kan være misundelige på

Mark Zuckerberg har muligheden for at stikke sin digitale hånd ind i folks indbakker og slette sine egne beskeder. Foto: Steven Senne/ AP
Mark Zuckerberg har muligheden for at stikke sin digitale hånd ind i folks indbakker og slette sine egne beskeder. Foto: Steven Senne/ AP

Det ville virkelig være skønt, hvis man kunne trække en sendt besked tilbage. Bare sådan med et trylleslag slette den fra modtageres indbakke.

Den mulighed har ledelsen hos Facebook. Hvis du sender Facebooks grundlægger Mark Zuckerberg en besked over tjenesten Messenger, så vil den eksistere for evigt. Sender Mark Zuckerberg dig en besked, så kan han plukke den ud af din indbakke og slette den.

Det er kun udvalgte i Facebook-koncernen, der har denne mulighed, da de har installeret det lille digitalt værktøj, der giver dem evig fortrydelsesret.

Det er bloggen Techchrunch der har opdaget, at der er uregelmæssigheder i folks indbakker, hvor beskeder pludselig mangler. Tre kilder har bekræftet overfor bloggen, at deres beskeder fra Mark Zuckerberg er forsvundet, mens deres svar er efterladt tilbage.

Til gengæld kan de få udvalgte ikke slette den email nogle modtager, når de får en besked over tjenesten Messenger. Og det er derfor, at det lille værktøj er blevet afsløret.

Kun siden 2016
Efter afsløringen har Facebook meldt ud, at muligheden med, at ledelsen kan slette deres beskeder kun har eksisteret siden 2016.

Ledelsen fik muligheden efter den store Sony-skandale fra 2014, hvor interne mails blev hacket og videregivet. De mange hackede mails skulle have været ret skandaløse, hvilket endte med at koste Amy Pascal hendes ledelsesjob i Sony.

For at undgå en lignende skandale fik Facebook ordnet det således, at der er en tidsfrist på Mark Zuckerberg og ledelsens beskeder i andres indbakker.

Så modtager man en besked fra Mark Zuckerberg, så husk at tage et screenshot af den til evigt minde, for du kan ikke regne med din indbakke længere.

Millionbøde til Facebook i korruptionssag

Sådan har Facebook-monstret fået magten over dig