Nu er det en realitet! Landsdækkende varmebølge rammer Danmark

For første gang i år er Danmark ramt af en officiel varmebølge, hvor den gennemsnitlige maksimumtemperatur er 25 grader

Danmark har længe været ramt af sol og varme. Men klokken 15 torsdag ramte den første officielle varmebølge.

Det fortæller vagthavende meteorolog Klaus Larsen til Ekstra Bladet.

- Vi kalder det en varmebølge, når den gennemsnitlige maksimum-temperatur er 25 grader over hele landet i tre døgn. Det er første gang i år, at vi oplever dette, siger meteorologen.

- Det er meget usædvanligt, det vi ser i øjeblikket. Det er meget sjældent, at vi har så mange dage, hvor det er så varmt i maj måned, lyder det fra Klaus Larsen.

Danmark har endnu ikke været ramt af en hedebølge landsdækkende, selvom flere dage har været over 28 grader. Det kræver, at den gennemsnitlige maksimum-temperatur, når 28 grader tre dage i træk.

- Årsagen til varmen er det her højtryk, som ligger over Skandinavien. Og det vil ligge der et stykke tid endnu, siger han.

Og i weekenden kan der flere steder lokalt være 30 grader.

- Det er særligt i Vestjylland, at temperaturen kan komme så højt op, men der vil også være nogle enkelte steder på Sjælland f.eks. Holbæk, som når op på 30 grader, siger Klaus Larsen.

Dog fortsætter det varme vejr ikke for evigt. Allerede i næste uge falder temperaturen.

- Der kommer de kommende dage vind fra vest og nordvestlige retning, og det betyder, at vi får 20-25 grader, men det er jo stadig varmt, lyder det fra meteorologen.

Maj er den varmeste af sin slags nogensinde målt, og måneden er samtidig den solrigeste af alle måneder i Danmark, siden man begyndte at registrere solskinstimer i 1920.

1 af 2 Foto: Rasmus Flindt Pedersen
2 af 2 Foto: Rasmus Flindt Pedersen
46 kommentarer
Vis kommentarer