Nu er det officielt: Ryanair lukker basen i Billund

Ryanair oplyser, at det med sikkerhed lukker sin base i Billund, da fagbevægelsen ikke inden deadline har valgt at droppe sin varslede konflikt mod selskabet

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Ryanair lukker med sikkerhed sin base i Billund Lufthavn, da fagbevægelsen ikke inden deadline har valgt at droppe sin varslede konflikt mod selskabet, som skulle begynde 18. juli.

Det oplyser Ryanair i en pressemeddelelse.

Det irske flyselskabs marketingchef, Kenny Jacobs, siger, at han er ked af, at den danske fagbevægelses "misforståede handling har tvunget Ryanair til at lukke selskabets to danske baser".

- Men det er den eneste måde, hvorpå vi kan sikre, at vores kunder kan blive ved med at flyve til og fra Danmark, lyder det i pressemeddelelsen.

Lufthavnsdirektør: Kan betyde fyringer
Kjeld Zacho Jørgensen, der er lufthavnsdirektør i Billund, kan ikke udelukke, at nedlukningen af basen kommer til at betyde, at der skal fyres medarbejdere i lufthavnen.

- Nu må vi vi lade sommeren gå og se, hvad der faktisk kommer til at ske. Og derfra må vi så vurdere, om vi skal ske fyringer, siger lufthavnsdirektøren til Ekstra Bladet.

Han har dog et godt bud på, hvad der nu og her kommer til at blive virkelighed:

- Nedlukningen betyder, at vi kommer til at få færre passagerer, og det betyder færre indtægter. Men nu må vi som sagt lade sommeren gå.

Lufthavnsdirektøren er ikke overrasket over Ryanairs udmelding.

- Lukningen af basen har ligget i kortene, så det er som forventet, siger Kjeld Zacho Jørgensen til Ekstra Bladet.

Basen i Billund vil lukke 17. juli. De to Ryanair-ruter til Korfu og Kreta stopper fra 30. juli. De resterende 12 sommerruter fortsætter, oplyser selskabet. Desuden har selskabet varslet, at flere vinterruter lukker.

(Foto: AP) Samfund Bestyrelsesmedlem: Ryanair-exit truer slet ikke Billund

FAKTA: Sådan gør du hvis du skal flyve med Ryanair

Det kan betyde ændringer i flyafgange og aflysninger, at Ryanair fredag lukker sin base i Billund Lufthavn, ligesom det irske flyselskabs københavnerbase også er lukket efter en langvarig konflikt med den danske fagbevægelse.

Her er et overblik over, hvilke rettigheder passagerer med Ryanair-billetter har.

* Ryanair vil onsdag aften give besked til alle kunder med Ryanair-billetter til eller fra Billund om eventuelle ændringer som konsekvens af baselukningen. To ud af 14 ruter vil denne sommer blive lukket fra 30. juli. Det gælder ruterne til Korfu og Kreta.

Derudover vil tre ud af fire vinterruter sandsynligvis blive lukket.

VED AFLYSNING

* Aflyses flyet, har passagererne krav på at få valget mellem tre muligheder i henhold til EU-forordningen om flypassagerers rettigheder.

1. Pengene retur for billetten inden syv dage. I den mail, du modtager fra Ryanair, er der oplysninger om, hvordan du gør.

2. Rejsen bliver så hurtigt som muligt omlagt til dit endelige rejsemål, eventuelt med et andet flyselskab.

3. Rejsen bliver ombooket, eventuelt med et andet flyselskab, til en anden afgang til din endelige destination på en senere dato efter dit eget valg.

* Du kan ikke få penge tilbage for for eksempel hotel eller billeje, hvis du også har købt det igennem Ryanair.

* Har du købt en pakkerejse af et rejseselskab, skal du kontakte dét.

VED ÆNDRINGER

* Ryanair tilbyder selv ifølge dr.dk at annullere rejsen og tilbagebetale prisen for flyrejsen, hvis de ændrer afgangstidspunktet med mere end to timer.

Kilder: Forbrug.dk, dr.dk

335 kommentarer
Vis kommentarer