Nu er fnat-creme også udsolgt på nettet

Selvom Sundhedstyrelsen har anbefalet danskerne at bruge juleferien på at blive fri for fnat, så kan man nu hverken købe behandlings-cremen på apoteket eller på nettet

Det er mere end almindeligt svært at få fat på lægemidler mod fnat i disse dage. Foto: STINE TIDSVILDE
Det er mere end almindeligt svært at få fat på lægemidler mod fnat i disse dage. Foto: STINE TIDSVILDE

Mange danskere døjer i disse dage med fnat.

Det fik før jul sundhedstyrelsen til at gå ud og opfordre til, at de ramte danskere brugte juleferien på at komme i behandling for sygdommen.

Se også: Kritisk udmelding fra akutberedskab: Al fnatmedicin udsolgt

I første omgang viste den opfordring sig at være problematisk at følge, særligt i hovedstadsområdet, fordi håndkøbsmedcinen mod fnat - Nix og Permethrin - blev meldt udsolgt på apotekerne.

Det fik 2. juledag Sundhedstyrelsen til at anbefale, at man i stedet købte medicinen på Webapoteket, men her støder danskerne nu ind i det samme problem, skriver TV2.

En søgning foretaget på Webapoteket lørdag viser nemlig, at produktet Nix-creme har været udsolgt siden fredag. Webapoteket har iføle TV2 forsøgt at få fat på produktet gennem andre grossister, som dog også må melde udsolgt.

Webapoteket forventes at være tilbage på hylderne i uge 1.

Det er blandt andre værnepligtige hos Den Kongelige Livgarde i Høvelte, der i løbet af året er blevet sendt hjem på grund af fnatudbrud. Foto: Aleksander Klug Samfund - 16. dec. 2019 - kl. 20:25 Fnatudbrud: Hundreder af værnepligtige sendt hjem

Se også: Danske apoteker løbet tør: Ikke mere behandling mod fnat

Se også: Skole ramt af fnat-angreb

33 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere