Nu er forbrændt koala død

Koalaen Lewis blev i sidste uge kendt verden over efter en redningsauktion. Nu er den død

Toni Doherty blev hyldet som helt efter denne video gik viralt. Video: Reuters via Scanpix. Redigering: Martin Ekelund
Følg Samfund

En video, hvor den australske kvinde Toni Doherty redder en skadet koala ud af de omfattende australske skovbrande, gik verden rundt i sidste uge.

Redningsaktionen fandt sted onsdag, og Toni Doherty blev efterfølgende hyldet for sin handlekraft, da hun sprang til for at redde koalaen, der siden blev døbt Lewis.

Kvinde løber ind i skovbrand og redder koala

Videoen viser den stakkels koala humpe rundt, og det er tydeligt, at den er blevet brændt flere steder på kroppen.

- Koalaen var på vej direkte ind i flammerne, så jeg sprang bare ud af bilen og over til den, fortalte Toni Doherty om redningen.

Hun beskrev desuden, hvordan hun tydeligt kunne mærke varmen fra dyret, der skreg af smerte. Det overraskede kvinden, som aldrig før havde hørt en koala give lyd fra sig.

Koalaen Lewis blev samme dag overført til koalahospitalet i Port Macquire, men nu er der desværre dårlige nyheder. Hospitalet melder på deres Facebook-side, at koalaen er død.

Det skriver flere australske medier, herunder 9news.

- Vi var der her til morgen. Vi er naturligvis meget triste, for vi håbede, at han ville klare den, men vi anerkender, at hans skader var alvorlige, siger Toni Dohertys mand, Peter Doherty, til 9news.

De australske koalaer har den seneste tid lidt under den ekstreme tørke og alvorlige skovbrande i Australien. I sidste uge erklærede dyrerettighedsorganisationen The Australian Koala Foundation koalaen for 'funktionelt uddød', og vurderede, at mindst 1000 koalaer har mistet livet i Australiens ekstreme tørke.

Efterfølgende har forskere dog - heldigvis - afvist, at koalaen skulle være funktionelt uddød som dyreart.

- Brandene har slået mange koalaer ihjel, men ikke nok til at ændre deres status som art, siger Diana Fisher, forsker i biologi ved Universitetet i Queensland, til National Geographic.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+