Annonce:
Annonce:

Nu er han tilbage - men én ting skaber bekymring

Efter knap en måned uden at have vist sig i offentligheden var Kim Jong-un tilbage i weekenden. Men især én detalje skaber bekymring hos iagttagere. Hans vægt

Kim Jong-un i spidsen for det politibureau-møde, hvor han gjorde sit comeback efter næsten en måned i skyggen. Foto: Ritzau Scanpix
Kim Jong-un i spidsen for det politibureau-møde, hvor han gjorde sit comeback efter næsten en måned i skyggen. Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Det varede knap en måned, og så var Kim Jong-un tilbage.

Ekstra Bladet beskrev i sidste uge, hvordan den nordkoreanske diktator ikke havde vist sig offentligt siden 6. maj, men 5. juni var han pludselig tilbage.

Kim Jong-un deltog i et såkaldt politbureau møde i Koreas Arbejderpari, hvor han som altid blev modtaget til store klapsalver. Men ikke alt var, som det plejer. Diktatoren så ud til at have tabt sig markant, og det har fået alverdens medier til at studse over årsagen.

Herunder kan du det massive vægttab fra oktober 2020 til juni 2021.

Blandt andet skriver NK News, der har specialiseret sig i Nordkorea og udelukkende skriver om det mystiske land på den koreanske halvø, hvordan det pludselig vægttab kobles til rygterne om Kim Jong-uns mulige helbredsproblemer.

Og især hans skrumpede håndled har NK News fokus på.

Annonce:

Kan være helt normalt
Men selv om vægttabet er iøjnefaldende, så skyldes det nødvendigvis ikke helbredsproblemer, fortæller Michael Brodka, der er en amerikansk officer i Sydkorea.

- På overfladen betyder vægttab jo ikke meget, men det kan give en ledetråd til anden information som efterretningstjeneste leder efter. Lige nu ved vi ikke, hvad et handler om, men det rejser en række alvorlige spørgsmål, som vi må holde øje med de næste måneder, siger Michael Brodka.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 

Samtidig peger iagttagerne på, at en anden årsag til vægttabet kan være, at der lige nu er mange, der sulter i Nordkorea. Og hvis diktatoren også taber sig, så kan han fremstå bedre.

Foruden Kim Jong-uns forsvinden har CNN netop skrevet, hvordan diktatoren i januar udpegede en ny højrehånd, og det har sat yderligere gang i spekulationerne. Der skulle være tale om Jo Yong Won eller Kim Tok Hun, der er to af de mest magtfulde mænd i Kim Jong-uns regime.

Annonce:

Det er dog langtfra første gang, at Kim Jong-un ikke har vist sig offentligt i en længere periode. Den slags sker jævnligt.

Rygter om alvorlig tilstand
Sidste år gik der dog massehysteri i den.

Rygterne tog fart, da Kim Jong-un ikke viste sig ved fødselsdags-fejringen af landets grundlægger, Kim Il Sung, som blev født 15. april 1912. Dagen er en stor mærkedag i Nordkorea, og som leder af nationen plejer Kim Jung-un at besøge mausoleet, hvor hans bedstefar ligger begravet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Efterfølgende bragte den amerikanske tv-station CNN en artikel om, at amerikanske myndigheder undersøger efterretninger om, at Kim Jong-un skulle være i 'alvorlig fare' efter en hjerteoperation.

Andre meldte om, at han skulle være blevet hårdt såret under en fejlslagen missilaffyring. Og selv USA's daværende præsident, Donald Trump, udtalte sig om diktatorens tilstand.

Det hele gik dog over, da Kim Jong-un ud af det blå dukkede op efter tre uger som 'efterlyst'.

Annonce:

En glad diktator var pludselig med til at indvie en nybygget gødningsfabrik, men vi har aldrig fået svar på, hvor han var

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: