Nu er ny streamingtjeneste landet

I dag lancerer Apple sin nye globale streamingtjeneste Apple TV+. Det er startskuddet på en sand streamingkrig, mener Ekstra Bladets techredaktør, Heine Jørgensen

Hvor stor en trussel for streaminggiganter som Netflix og HBO bliver Apple TV+ på markedet? Ekstra Bladets techredaktør Heine Jørgensen gør os klogere på Apples nye satsning.

Netflix, HBO og danskernes andre favorit streamingsites skal i dag byde velkommen til en ny konkurrent på markedet, nemlig Apple TV+.

For 39 kroner om måneden kan man på tjenesten Apple TV+ se serier som 'See', 'For All Mankind' og 'Nuser i rummet'.

Og lyder ingen af disse titler bekendte for dig, så er det fordi, at det er spritnye originale serier fra Apple.

Apple har haft den store pengepung fremme til sin nye streamingtjeneste for at få kendte skuespillere og instruktører til at levere indhold til den nye streamingtjeneste. Foto: Noah Berger/Ritzau Scanpix Teknologi På fredag begynder en ny krig om dit tv

Lidt men godt indhold
Fem serier ligger klar i streamingtjenesten, når den lanceres. Men Ekstra Bladets techredaktør er overbevist om, at det kun er begyndelsen.

- Hvis man tænker, at det er nok fordi, at Apple ikke rigtig mener det her for alvor, så tager man fuldstændigt fejl. Apple mener det her, men de gør det lidt anderledes end de andre, fortæller Heine Jørgensen.

- For det første er de meget selektive med det indhold, de lægger ud. Og så har de en anden plan, de vil egentlig rigtig gerne forære det her væk. Hvis man køber en iPhone eller et andet apparat, som fungerer med den her tv-tjeneste, så får man den gratis i et helt år.

- Så for Apple handler det her om at skabe nogle forskellige tjenester og få dig til at købe deres dyre udstyr, konstaterer han.

Foto: Apple Teknologi Nye AirPods afsløret: Så dyre bliver de

Heine Jørgensen vurderer samtidig, at Apple TV+ bliver en interessant spiller på det danske streamingmarked.

- Apple bliver en væsentlig spiller, i hvert fald i forhold til sådan nogle som HBO Nordic. De bliver i hvert fald væsentlige, fordi de kommer ind i rigtig mange husstande, fordi Apple er stort i Danmark, lyder det fra Heine Jørgensen.

Apple TV+ lanceres i mere end 100 lande. Originalt Apple-indhold på tjenesten vil have undertekster på og/eller være synkroniseret til næsten 40 forskellige sprog.

Apple lover, at der hver måned vil komme nyt originalt indehold til tjenesten.

Vil hele familien se med på en gang, så oplyser Apple også, at man med et enkelt abonnement på Apple TV+ kan streame på op til seks enheder på samme tid.

Man kan fra i dag tilmelde sig i Apple TV app'en eller via Apples hjemmeside, der tilbyder en syv dages gratis prøveperiode.

Hvis du stadig benytter en iPhone 5, så skal den opdateres inden søndag 3. november. Foto: WANG QIAN / Weng lei - Imaginechina Teknologi Opdater din gamle iPhone - ellers stopper den med at virke

BackBeat PRO 5100 er en ganske vellykket hovedtelefon, som Apple bør lade sig inspirere af, mener Ekstra Bladets tech redaktør. Pr-foto Teknologi Se her Apple: Det skal nye AirPods kunne

24 kommentarer
Vis kommentarer