Nu er Titanics sidste mysterium løst

Døde den 2-årige rigmandsdatter Loraine Allison i Titanics forlis eller ej? DNA-tests har opklaret det, der er blevet kaldt Titanics sidste mysterium.

Titanics forlis i 1912 byder fortsat på mange mysterier. (AP Photo).
Titanics forlis i 1912 byder fortsat på mange mysterier. (AP Photo).
Følg Samfund

Selv 103 år efter verdens sandsynligvis mest berømte skib sank i Atlanterhavet, dukker der stadig nye perspektiver frem i historierne om de passagerer, der var ombord.

Men nu ser det, der er blevet kaldt Titanics sidste mysterium, ud til at være blevet opklaret. Mysteriet omhandler Loraine Allison, der som 2-årig skulle have været ombord på skibet med sin familie. En familie, der havde en stor formue, boede på 1. klasse og havde masser af tjenestefolk med sig på Titanic.

Esther skrev det sidste brev fra Titanic

Ifølge rapporter skulle hun og familien være omkommet, men man fandt aldrig hendes krop. I 1940 stod en kvinde ved navn Helen Kramer imidlertid frem og påstod at være identisk med Loraine Allison, og hun kunne endda fremvise detaljer, som kun skulle være kendt af familien. Det skriver The Telegraph.

Derfor kæmpede hun i lang tid for at blive accepteret af de overlevende familiemedlemmer fra den velhavende Allison-klan, som dog nægtede at tro hendes historie.

Titanic-violin slår verdensrekord i auktionshandel

Påstanden har imidlertid rullet videre gennem Helen Kramers efterkommere, selv efter hendes død. Hvis påstanden kunne bevises, ville Helen Kramer nemlig kunne arve store dele af familiens rigdom.

Konflikten har gennem årene budt på tilhold, beskyldninger om chikane og sikkerhedsforanstaltninger omkring en begravelse.

Verdens største Titanic-samling sælges

Men nu er mysteriet langt om længe opklaret, takket være det storstilede Loraine Allison Identification Project, som blev stablet på benene af en gruppe dedikerede Titanic-fans.

Gruppen fik DNA-tests fra Helen Kramers efterkommere og den familie, som omkom ved Titanics forlis. Ifølge resultaterne var der ingen genetisk forbindelse mellem de to familier, og Helen Kramer var derfor ikke Loraine Allison, som hun påstod.

Afgørelsen betød samtidig, at der endelig kom en afslutning på mysteriet om Loraine Allison, som man dermed har konkluderet omkom i skibsforliset - hvilket var usædvanligt, taget i betragtning at hun og hendes familie boede på 1. klasse.

Sidste overlevende fra Titanic død

Årsagen til Loraine Allisons død skal man derfor finde i den kaotiske stemning, der har hersket på Titanic op til forliset. Loraine Allisons bror, Trevor, blev hurtigt placeret i en redningsbåd af en af familiens stuepiger. Men det vidste forældrene sandsynligvis ikke, så de er - sammen med Loraine - blevet på skibet i håb om at finde deres søn.

Nogle rapporter peger på, at Loraine og hendes mor kom ombord på en redningsbåd, men den skulle være vendt tilbage til Titanic, enten fordi moren ville lede efter sin mand eller sønnen Trevor. Familien blev angiveligt sidst set på skibets dæk, og efter forliset blev kun Loraines fars lig fundet.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind