Nu er verdens længste flyrute åbnet - 17 timer uafbrudt i luften

Søndag blev der taget hul på den første faste ruteflyvning mellem Australien og Europa - en tur på 17 timer

Her kan du opleve hele turen på verdens KORTESTE flyrute fra Papa Westray Airport til Westray på Orkney-øerne i Skotland.

Den såkaldte kænguru-rute mellem Australien og Europa, der er verdens længste, blev et hop kortere, da Flight QF009 fra det australske flyselskab Qantas satte hjulene på landingsbanen i Londons Heathrow-lufthavn tidligt søndag morgen.

Da havde flyet været i luften i 17 timer, siden det lettede fra lufthavnen i Perth i Australien 14.498 kilometer væk.

Dermed er der taget hul på den første faste nonstop ruteflyvning mellem Australien og Europa.

Flyselskabet Qantas ønsker at ændre den måde, som de ansatte taler til hinanden på. I en ny informationspakke opfordres personalet til at tale kønsneutralt. Foto: AP Samfund Flyselskab forlanger kønsneutral tone: Fremover er det forbudt at sige 'gutter' og 'mor og far'

- Det giver os flere muligheder end nogensinde for at vise alle de bedste ting fra Australien, heriblandt de mest ikoniske steder i den vestlige del af Australien, siger Steven Ciobo, der er turistminister i Australien.

I 1947 introducerede Qantas sin første kænguru-rute fra Sydney til London. Dengang tog turen fire dage og havde ni mellemlandinger undervejs.

Overvåget under rejsen

Den lange rejsetid har betydet, at flyselskabet har måttet forbedre komforten for passagererne med forbedret luftkvalitet, lavere kabinestøj og formindsket turbulens.

Ifølge avisen Daily Telegraph i Sydney er nogle af passagerne blevet overvåget med særlige instrumenter på jomfrurejsen.

Instrumenterne har blandt andet indsamlet data om passagerernes søvn- og aktivitetsmønstre, deres sindstilstand og spisemønstre.

Det er dog ikke første gang, at Qantas har foretaget en direkte flyvning fra Australien til Europa.

Rejsetips Se listen: Her er verdens farligste flyselskaber

I 2015 fløj selskabet en gruppe australiere fra Perth til Istanbul for at markere 100-året for slaget ved Gallipoli under Første Verdenskrig, hvor soldater fra Australien og New Zealand deltog.

Blandt andre af verdens lange nonstop flyvninger er Qatar Airways' 14.535 kilometer lange flyvning fra Doha til Auckland i New Zealand og Emirates' 14.200 kilometer lange flyvning fra Dubai til Auckland.

Ritzau

84 kommentarer
Vis kommentarer