Annonce:
Annonce:

Nu er vi 5,7 millioner danskere - se hvornår vi runder 6 millioner

Danmarks Statistik har netop offentliggjort befolkningstallet, som igen viser, at vi bliver flere danskere

Annonce:
Følg Samfund

Flere bor på Danmarks 47.000 kvadratkilometer.

Det slår Danmarks Statistik fast i den seneste opgørelse over folketallet, der netop er blevet offentliggjort.

Den viser, at vi netop er rundet 5,7 millioner danskere med rødbedefarvede pas, som har folkeregisteradresse i Danmark. Mere præcist var folketallet 9. februar 5.707.251 mennesker.

Der er mange årsager til, at befolkningstallet stiger. Men ifølge Dorthe Larsen, der er afdelingsleder på kontoret for Befolkning og Uddanelse hos Danmarks Statistik, så er de primære årsager i den seneste opgørelse indvandringstallet, og at der nu for første gang i flere år fødes flere børn.

Annonce:

- Dels er gennemsnitsalderen stigende, dels er der en øget indvandring, og så er der et fald i dødeligheden. Men nok så vigtigt er det, at fødselstallet er på vej op efter ellers at have været nedadgående i flere år, siger Dorthe Larsen til Ekstra Bladet.

47.000 flere på et år
Danmarks Statistik har alene medregnet de danskere, som rent faktisk har bopæl i landet. Og man har altså ikke regnet den gruppe danskere med, som eksempelvis bor i Sverige eller på den spanske solkyst.

Over det seneste år er vi blevet godt 47.000 flere danskere, viser tallene fra Danmarks Statistik. Det svarer sådan nogenlunde til det antal indbyggere, der bor i Roskilde.

Selv om man måske skulle tro, at tendensen er, at flere mennesker flytter fra landet og til storbyen, så er der ikke noget, der i tallene antyder, at det skulle være sådan. Faktisk stiger folketallet alle steder i Danmark med stort set samme andel - bortset fra på Bornholm, hvor folketallet er svagt faldende.

Men ifølge Dorthe Larsen kan det også skyldes, at der simpelthen ikke bygges så meget i København eller på Frederiksberg.

Annonce:

- Der er simpelthen pladsproblemer i København, så der er altså en naturlig begrænsning for, hvor meget folketallet kan stige dér, siger Dorthe Larsen.

Seks millioner i 2029
Danmarks Statistik har også forsøgt sig med en fremskrivning af folketallet. Ifølge Dorthe Larsen er der naturligvis masser af forbehold, som der bør tages i den anledning. Men ud fra de tilgængelige data og den historiske tilvækst, der har været over de senere år, så viser fremskrivningen, at Danmark passerer seks millioner mennesker med bopæl inden for landets grænser den 1. januar 2029.

- Men vi kan kun se bagud i tid for at finde de tal, der gør, at vi kan fremskrive. Der skal kun en lille ændring til for at slå det af pinden. Indvandringstallet er det, der gør, at det er mest usikkert, forklarer Dorthe Larsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: