Annonce:
Annonce:

Nu forbyder Thailand rygning på strande: Straffes med bøder og fængsel

På en enkelt strand i Phuket blev der i september fundet 138.000 cigaretskodder. Rygning forbydes 1. november

Thailand er et populært turistmål. Ifølge den thailandske regering vil 35 millioner turister besøge landet i år. Foto: AP
Thailand er et populært turistmål. Ifølge den thailandske regering vil 35 millioner turister besøge landet i år. Foto: AP
Annonce:
Følg Samfund

Store mængder cigaretskodder flyder på strandene i Thailand. Derfor forbyder landet rygning på 20 strande.

Det oplyser de thailandske myndigheder for hav og kyst ifølge nyhedsbureauet dpa.

Forbuddet træder i kraft 1. november og omfatter strande på tværs af landet. Det gælder blandt andet stranden Patong i den sydlige by Phuket, strande i Pattaya i øst samt strande i Hua Hin og Cha Am syd for hovedstaden Bangkok.

På stranden Patong alene blev der i september fundet 138.000 cigaretskodder.

- Cigaretskoddder tegnede sig for 30 procent af det samlede affald, siger Jatuporn Buruspat, vicedirektør for myndighederne for hav og kyst.

- Det her betyder dog ikke, at folk ikke må ryge overhovedet. Der vil blive udpeget særlige rygeområder på hver strand væk fra havet.

Annonce:

Overtrædelse af rygeforbuddet vil blive straffet med en bøde på 100.000 baht - svarende til knap 19.000 kroner - og maksimum et års fængsel, oplyser myndighederne.

Rygeforbuddet på de 20 strande vil fungere som en prøveperiode, før forbuddet kan blive udbredt til samtlige strande i Thailand.

Billeder af en kæmpe bunke affald på en strand i Pattaya spredte sig i sidste måned på internettet og skabte overskrifter. Det førte til, at myndighederne hurtigt fik taget initiativ til at få ryddet op.

Desuden er e-cigaretter et no-go i Thailand.

I november 2014 godkendte den thailandske regering en lov, der forbyder at tage e-cigaretter med ind i landet. Siden er det også blevet forbudt at sælge og eksportere e-cigaretter i Thailand.

Ifølge britiske The Independent er det dog almindeligt at se turister ryge e-cigaretter i Thailand. Men teknisk set er det ulovligt, da det strider mod loven at være i besiddelse af en e-cigaret.

Annonce:

Der er da heller ikke meget at tage fejl af, når man læser, hvad der står om e-cigaretter på den thailandske hjemmeside for udenrigsspørgsmål:

- Disse genstande (e-cigaretter, red.) vil sandsynligvis blive konfiskeret, og du kan blive idømt en bøde eller fængselsstraf på op til ti år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: