Nu går trafiktavler i sort

Fra 3. februar slukker Vejdirektoratet trafiktavler på M3 for at undersøge, om tavlerne virker

De variable trafiktavler på Motorring 3 ved København går snart i sort. (Foto: Vejdirektoratet)
De variable trafiktavler på Motorring 3 ved København går snart i sort. (Foto: Vejdirektoratet)

Umiddelbart kan det virke fjollet.

Den 3. februar slukker Vejdirektoratet for deres informationstavler på Motorring 3 rundt om København for at tjekke, om tavlerne virker.

De variable trafiktavler informerer om rejsetider, hastighedsgrænser og kø-varslinger på den stærkt trafikerede ringvej, men disse vil altså ikke være tilgængelige for bilisterne de næste måneder.

- Vi slukker tavlerne, fordi vi vil finde ud af, hvor stor effekt de har på trafikken på M3 til daglig, udtaler afdelingsleder Stine Bendsen fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Derfor vil Vejdirektoratet overvåge M3 nøje i de kommende måneder for at se, om trafikken kører mere ujævnt og besværet end normalt, når trafikanterne ikke længere bliver hjulpet af informationerne fra de elektroniske tavler.

Artiklen fortsætter under billedet


- Vi forventer, at der kommer en langsommere og mindre jævn afvikling af trafikken på M3 i de kommende måneder, siger Stine Bendsen.

- Men det koster penge at drive den form for systemer med variable tavler – både på M3 og andre steder i landet. Derfor er vi interesserede i at undersøge, om vi får værdi for pengene. 

I den periode, hvor tavlerne er slukkede, vil M3 for bilisterne fremstå som en helt almindelig motorvej med faste hastighedstavler på 90 og 110 km/t.

De digitale tavler bruges til at skabe en jævn og glidende trafik på motorvejen, der dagligt benyttes af mere end 100.000 bilister. Spørgsmålet er, hvor godt de egentlig virker.

Undersøgelserne vil løbe de næste fire til fem måneder.

0 kommentarer
Vis kommentarer