Annonce:
Annonce:

Nu handler han: - Problemet er langt større end forventet

Torsdag afholdt sundhedsminister Magnus Heunicke et møde om den skræmmende tendens med engangs e-cigaretter i Danmark. Nu bliver der blandt andet oprettet en taskforce for at bekæmpe det

Lisa Namasikus fortæller, at hun køber de populære e-cigaretter og er godt klar over, at de er ulovlige

Annonce:
Følg Samfund

Farvestrålende små engangs e-cigaretter med navne som 'Elf Bar' og 'Puff Bar' har taget landet med storm, hvilket Ekstra Bladet har dækket tæt.

E-cigaretterne, der smager af slik, er især populære hos børn, og med få klik kan de købe dem på sociale medier, selvom de er ulovlige at sælge i Danmark.

Torsdag afholdt sundhedsminister Magnus Heunicke (S) et møde for at komme problemet til livs, og det har blandt andet medført en række tiltag.

Der vil blandt andet blive oprettet en tvær-organisatorisk taskforce mellem grupper som Sikkerhedsstyrelsen og Sundhedsministeriet, fortæller Magnus Heunicke til Avisen Danmark.

- Efter vores møde står det klart, at problemet er større end forventet. De her e-cigaretter med frugtsmag er i hvert eneste politiområde, i alle større byer og mange andre steder også.

Annonce:

- Og de spreder sig lynhurtigt blandt vores børn. Der er børn helt ned til femte klasse, som har benyttet produktet. Så snart de her produkter når ind i en folkeskole, så eksploderer brugen af det, siger han til mediet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sundhedsminister Magnus Heunicke ser meget alvorligt på engangs e-cigaretterne. Foto: Jonas Olufson
Sundhedsminister Magnus Heunicke ser meget alvorligt på engangs e-cigaretterne. Foto: Jonas Olufson
 

Kampagner på sociale medier
Det er især på de sociale medier som Instagram, Snapchat og TikTok, børnene bliver fristet af e-cigaretterne. Sidstnævnte medie udeblev dog fra mødet på trods af en indkaldelse fra sundhedsministeren.

Sammen med de andre medier blev det dog aftalt, at de skal gøre mere for at få lukket ned for salgssiderne hurtigere. Udover det åbner de for at starte kampagner på platformene, der viser faren ved e-cigaretterne, men også informerer sælgerne om, at det er ulovligt og kan straffes.

Artiklen fortsætter under videoen ...

En ny type af farvestrålende e-cigaretter bliver solgt til danske børn og unge på de sociale medier

Paniske forældre
Ekstra Bladet har tidligere været i kontakt med forældre, som er rystede over tendensen, hvor børn og unge meget nemt kan få fingrene i de farvestrålende nikotionprodukter.

Annonce:

- Jeg var godt nok chokeret over, at de vidste, man bare kunne gå på Instagram og arrangere en handel.

Sådan fortæller Line, der er mor til en 13-årig pige. En dag fandt hun en video af sin datter med en farverig e-cigaret i munden, og så gik hun i panik.

Ekstra Bladet har også snakket med sælgere, der ikke har noget moralsk i klemme over, at de har solgt e-cigaretterne på sociale medier. En af dem er 21-årige Nikolaj Nyborg, der indtil for halvanden måned siden solgte dem på sociale medier.

- Jeg har det så fint med det. Folk på 15 kunne jo sagtens gå ind og købe dem andre steder. Det gjorde ikke nogen forskel, at jeg gjorde det, fortæller han.

 

Læs også:

Sådan hjælper du din teenager af med snus

Sådan kommer du nikotin-afhængigheden til livs

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: