Nu har politiet styr på flygtningene

Flygtningene, der kom til Rødby i går, er så småt blevet registreret

Disse flygtninge havde betalt 22.000 kroner for at komme til Danmark.

Ser du, eller har du set en stor gruppe flygtninge? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms til 1224 (alm. takst)

Der var kaotiske tilstande på visse tidspunkter søndag, da en større gruppe flygtninge ankom til færgebyen Rødby med en færge fra Tyskland.

Myndighederne blev hurtigt klar over, at de mange flygtninge var kommet til landet, men en større gruppe forsøgte at flygte fra politiet, angiveligt fordi de ikke ville lade sig registrere, så de kan komme videre til Sverige.

Tidligt mandag morgen kan Sydsjællands og Lolland Falsters Politi dog melde, at der er styr på situationen.

- Cirka 250 mennesker er kommet til. Vi er i gang med at registrere dem alle, og det fortsætter vi med her til morgen. Vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvor mange af dem der gerne vil søge asyl i Danmark. Det er også noget af det, vi skal arbejde videre med i dag, fortæller vagtchef Søren Østervig til Ekstra Bladet.

64 personer er indtil videre blevet kørt til Sandholmlejren, fordi de har søgt asyl.

Integrationsminister Inger Støjberg (Foto: Jens Dresling) Dansk politik - 6. sep. 2015 - kl. 22:43 Støjberg: Der kommer flere flygtninge

Cirka 250 flygtninge ankom i går til Rødby med færgen fra Tyskland (video: Per Rasmussen)

Stak af

De nytilkomne af forskellige nationaliteter blev samlet i nærheden af færgelejet, hvorefter de blev fordelt rundt omkring i byen.

- Flygtningene er blevet fordelt på et par hoteller i Rødby, og nogen er blevet kørt til Sandholmlejren. Der er ikke oplysninger om, at der er kommet nye til henover natten, så vi må vente at se, hvad formiddagen bringer, siger vagtchefen.

- Jeg kan forstå, at der har været problemer med, at nogen hoteller ikke ville indlogere flygtningene. Er det korrekt?

- Det kan jeg ikke udtale mig om. Den lå hos vores kommandocentral i går. Umiddelbart er alt gået fint, lyder meldingen.

Billede fra de dramatiske begivenheder, hvor politiet havde fået indkredset op mod 100 migranter og flygtninge. (Foto: Per Rasmussen) Krig & katastrofer - 6. sep. 2015 - kl. 21:22 Ekstra Bladet i Rødby: De fleste vil til Sverige

En større gruppe forsøgte at stikke af fra politiet for at undgå at blive registreret. De blev dog alle sammen fundet i løbet af dagen og aftenen.

- Der var lidt over 100, der stak af, men de blev fundet i området igen, fortæller Søren Østervig.

Også ved den sønderjyske grænse ankom en større gruppe flygtninge og migranter med tog søndag.

- Vi har indlogeret 69, og de skal nu sagsbehandles. Hvor mange, der vil søge asyl her i landet, ved vi ikke. De fleste har givet udtryk for, at de vil videre til Sverige, siger kommunikationsansvarlig ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Helle Lundberg.

Politiet forsøger at inddæmme flygtninge og migranter, som tidligere stak af fra ordensmagten ved grænsen. Foto: Per Rasmussen. Politik - 6. sep. 2015 - kl. 21:03 Tulle: Regeringen må træde i karakter nu

0 kommentarer
Vis kommentarer