Nu har snevejret ramt Danmark

DMI advarer mod kraftig snefygning i hele landet, hvor vind og sne gør det svært for trafikken

(Læserfoto)
(Læserfoto)

Har du billeder eller video af snevejret? Send en MMS/SMS til 1224 (koster alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

Et kraftigt snefald har natten til fredag ramt Danmark og sammen med en frisk vind til kuling er der risiko for snefygning.

Det oplyser vagthavende meteorolog hos DMI, Frank Nielsen, til Ekstra Bladet.

- De sner ganske pænt i et område fra Ringkøbing Fjord til Horsens og Røsnæs og ned mod Sydsjælland og Lolland Falster, siger Frank Nielsen og tilføjer at resten af landet ikke skal føle sig forbigået.

- Nordøstjylland, hovedstadsområdet og Bornholm vil få sne om et par timer, tilføjer han.

'Snestorms-agtig'
Frank Nielsen fortæller, at der er udsigt til fem-syv centimer sne, men den kraftige blæst kan få snefaldet til at virke voldsommere.

Han kalder snevejret for 'snestorms-agtigt', for der skal falde mindst 10 centimeter sne på seks timer for at være en ægte snestorm.

- Og det når vi nok ikke op på i denne omgang, men der vil være en del snefygning på grund af vinden, siger Frank Nielsen.

Flere politikredse opfordrer bilisterne til at køre forsigtigt på vejene.

På sydsjælland melder politiet om kraftigt snefald og glatte veje. En lastbil er snurret rundt på Farøbroen, så motorvejen er spærret i sydgående retning.

Lastbil spærrer bro
- Lastbilen er simpelthen drejet rundt på grund af glat føre og holder midt på broen og spærrer, siger vagthavende ved Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi, Henrik Karlsen, til Ekstra Bladet.

Han opfordrer bilister til at tage frakørsel 41 mod Vordingborg.

DMI's vagthavende meteorolog siger, at snevejret vil stilne af i løbet af fredagen.

- Der er værst her til morgen og frem til formiddagen.  Derefter aftager vinden, og snemængderne bliver mindre, siger Frank Nielsen og opfordrer bilisterne til at tage hjemmefra i god tid, når de skal på arbejde.

Hold øje med vejret
Vejdirektoratet opfordrer folk til hele tiden at holde øje med vejret uanset hvor i landet, man befinder sig.

Fredag aften og natten til lørdag trækker et nyt område med nedbør ind over landet fra vest. Nedbøren vil falde mest som sne, men over de sydligste egne som slud, tøsne eller måske regn, lyder meldingen.

Har du billeder eller video af snevejret? Send en MMS/SMS til 1224 (koster alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere