Annonce:
Annonce:

Nu henter og bringer postbuddet også vasketøj

Postvæsnet kan ikke længere leve af bare at sende breve og pakker. De må også tænke andre veje, lyder det.

Annonce:
Følg Samfund

Fremover vil postbuddet stå for at hente og bringe vasketøj til borgere, som får kommunal hjælp til at klare deres tøjvask. Det sker i første omgang i København, Frederiksberg og nogle dele af Roskilde.

Det står klart, efter at en ny aftale er indgået mellem Post Danmark og Berendsen Textil Service A/S, der udlejer og leverer tekstiler til både private og det offentlige.

Aftalen er et naturligt skridt i postvæsnets udvikling, fortæller Jeppe Vestergaard Trier, der er chef for servicelogistik i Post Danmark.

- Vi er meget udfordret på brevmarkedet, fordi færre og færre sender breve. Derfor skal vi prøve at finde nogle nye forretningsområder, siger han til Ritzau.

Den nye aftale kommer ikke til at påvirke, hvordan resten af Post Danmarks arbejde bliver udført, fortæller Jeppe Vestergaard Trier.

- Det her er en logistikforretning, og vi kører nogle særskilte processer for det, siger han.

Alligevel vil Post Danmark også forsøge at effektivisere, så vidt det er muligt.

- Vasketøjet kommer ikke til at blive leveret på cykel, men ellers, så vil det være normale postbude, der står for leveringen, siger han.

Janni Toft Nielsen, der er afdelingschef hos Berendsen, siger i en udtalelse, at de blandt andet har valgt at samarbejde med Post Danmark på grund af deres gode ry.

- Der er et indlysende sammenfald i værdigrundlaget mellem os og Post Danmark. Vi har mange ældre blandt vores kunder, og de opfatter postbuddet som en professionel leverandør, de trygt kan stole på, siger Janni Toft Nielsen.

Post Danmark har allerede flere forskellige aftaler, hvor postbuddene står for leveringen af andet end breve og pakker. Det gælder blandt andet levering af dagligvarer, mad til ældre borgere og telemedicin.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: