Nu igen: Udlandet raser over dansk zoo

Flere internationale medier skriver om, Odense Zoo har et tilbud til børn, der kan opleve dissektion af en løve i efterårsferien. Det får brugerne til at rase

Sådan så det ud, sidste gang Odense Zoo dissekerede en løve foran publikum. I efterårsferien gør de det igen. (Foto: Odense ZOO/Inferno Fotografi - Odense ZOO/Ard Jongsma)
Sådan så det ud, sidste gang Odense Zoo dissekerede en løve foran publikum. I efterårsferien gør de det igen. (Foto: Odense ZOO/Inferno Fotografi - Odense ZOO/Ard Jongsma)
Følg Samfund

En helt normal giraf ved navn Marius skabte stor ballade i februar sidste år.

Københavns Zoo aflivede og efterfølgende obducerede giraffen Marius foran dyreparkens store og små gæster. Det fik dengang de internationale medier ud af deres vinterhi.

Nu er vi på den igen.

Odense Zoo har besluttet at dissekere en løve, der blev aflivet for tre måneder siden, foran interesserede børn og voksne torsdag i efterårsferien. Nærmere bestemt den 15. oktober.

Rasende briter
Men den nyhed har skabt overskrifter verden rundt. Og især nogle af briterne har fået theen galt i halsen. Daily Mail har skrevet historien, og den får ikke for lidt i kommentar-feltet nedenunder artiklen.

- Da jeg var barn, havde jeg ikke lyst til at gå til noget som dette. Hvad er der galt med disse mennesker. Prøver de at traumatisere børnene? Det lyder sådan, skriver brugeren Sandy Brown, der bliver bakket op af GentainBlue.

 

- Jeg hader simpelthen zoos og specielt det her. Hvilken ret har de til at myrde disse sunde og raske dyr, skriver brugeren GentainBlue

 

Også en enkelt dansker har blandet sig i debatten hos Daily Mail.

- Mærkeligt, hvor selviske forældre kan være. Ikke alle børn kan håndtere disse barbariske ting. De bliver måske traumatiserede. Hvorfor ikke lære børn om empati og kærlighed til dyrene. Planeten har brug for mennesker, der bekymrer sig om verden, skriver Tina Selsmark.

Og kommentarerne fortsætter om den barbariske danske zoo.

 

Russisk vrede
Selv om Putin næppe kommer til Danmark med sine missiler, så har historien også skabt vrede i Rusland.

Det russiske nyhedsbureau RT har skrevet om den 'danske' løve, men ikke alle er lige tilfredse med Odense Zoo.

Artiklen fortsætter under billederne

 

Udover Rusland og England, så har også New Zealandske TV3 News, canadiske Digital Journal og australske ABC Online er gået til tasterne for at skrive om Odense Zoo.

For mange løver
Ifølge zoolog og dyrepasserleder Michael Wallberg Sørensen skete aflivningen i sin tid, fordi der var for mange løver i Odense Zoo:

- Vi gør selvfølgelig alt for at undgå at aflive dyr og prøvede at komme af med løven til andre zoos. Men det kan være en kabale at få det til at gå op med dyr i fangeskab, og pladsen er en begrænsende faktor. Og så er vi nødt til at prioritere, siger han til Ekstra Bladet.

Hele verden skriver om danske dødsdømte Marius

Løven var et år gammel, og aflivningen skete - som på normal vis med en løve - ved at den først fik en pil med sovemiddel i sig og efterfølgende fik en sprøjte med aflivningsvæske. Dermed sov den ind i døden, forklarer Michael Wallberg Sørensen.

For halvandet år siden blev fire af de løvet, der i sin tid fik giraf-Marius som foder, aflivet i Københavns Zoo.

Ikke synd
Det kan være en større opgave at undgå indavl i de europæiske dyreparker, så derfor sørger en række avlskoordinatorer for, at matche dyrene 'rigtigt' op, så de ikke ender med at formere sig med et familiemedlem, forklarer Michael Wallberg Sørensen.

- Det er vigtigt at styre denne avl, så vi ikke påfører dyrene unødvendig lidelse. Hvis det alligevel er nødvendigt at aflive dem, er det ikke synd for dyrene, da de ikke er bevidste om, at de skal dø, tilføjer han.

Her er Odense Zoo's nye giraf-unge

Michael Wallberg Sørensen anbefaler børn og andre med efterårsferie at tage i Odense Zoo for at overvære dissektionen af disse årsager:

- Det er en autentisk oplevelse, og det er vidensdeling. Det er ikke bare underholdning, siger han.

Zoo-direktør Bengt Holst forsvarede i sin tid drabet på Marius således.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind