Nu indfører Sverige udendørs rygeforbud

Snart er det slut med at tænde op for tobakken på en lang række offentlige steder og restauranter på den anden side af sundet

I sommer talte Ekstra Bladet med Svend Jørgensen, der blev fyret fra sit arbejde, fordi han under sit udendørs arbejde tændte en cigaret. Video: Ole Frederiksen

Fra næste sommer bliver rygning og e-cigaretter forbudt på en række udendørs-områder i Sverige.

Det skriver Aftonbladet.

Stramningen blev vedtaget onsdag i den svenske Rigsdag og skal efter planen træde i kraft 1. juli 2019. Den kommer til at omfatte udendørs-restauranter og udvalgte offentlige områder, herunder en lang række sportspladser, busstoppesteder, togperroner og legepladser.

I 2005 indførte Sverige forbud mod rygning på barer og i restauranter. Målet er at mindske tobaksforbruget i hele landet. Ifølge Aftonbladet skal Sverige være helt røgfrit i 2025.

I forbindelse med afstemingen i den svenske Rigsdag var der enighed om selve stramningen, men uenighed om, hvorvidt det også skulle gælde udendørsrestauranter.

De nye love betyder også, at antallet af snusportioner i snusdåserne skal reduceres, og at forhandlerne skal have en særskilt tilladelse for at sælge snus.

447 kommentarer
Vis kommentarer