Nu indføres landsdækkende forbud

Tørken forværres og fra onsdag klokken til indføres der nu landsdækkende forbud mod åben ild, oplyser Danske Beredskaber

Fortsætter det med at være så tørt? Her er vejret for den næste uge
Følg Samfund

Den historiske tørke fortsætter med at have sit tag om Danmark, og det betyder nu, at der fra i morgen klokken 12 indføres landsdækkende forbud mod åben ild.

Det oplyser Danske Beredskaber.

Der har i længere tid været forbud mod afbrænding i en række kommuner i det centrale Jylland, Fyn samt østlige Sjælland, men fra onsdag morgen og formiddag hopper nordjyske, sønderjyske, vest- og sydsjællandske kommuner med på vognen.

Med det landsdækkende forbud, er det ikke tilladt at tænde bål - heller ikke i bålfad - mens man gerne må bruge grill, hvis grillen er placeret på et ikke-brændbart underlag.

Tidligere tirsdag fortalte sekretariatschef i Danske Beredskaber Bjarne Nigaard til nyhedsbureauet Ritzau, at han ikke har nogen erindring om, at der tidligere har været udstedt forbud mod afbrænding så mange steder.

- Det er en rimeligt ekstrem situation, vi er i lige nu. Der er ikke nogen i beredskabet, der har et ønske om at gribe ind i folks mulighed for at hygge sig og have en dejlig sommer med bål og grill.

- Men når det bliver så ekstremt tørt, som det er i øjeblikket, så er det desværre nødvendigt, sagde Bjarne Nigaard.

Da tørken var på sit dengang højeste før sankthans, var antallet af kommuner med forbud oppe at runde 70. En køligere periode med lidt regn fik efterfølgende ophævet forbuddet mod bål flere steder.

Foto: Danske Beredskaber
Foto: Danske Beredskaber
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind