Nu kan de se målstregen: Vild modtagelse venter danskere

Fire Atlanterhavsroere er besvimet ved målstregen på Antigua, hvor der til gengæld venter Mads Vangsø og Lasse Wulff Hansen en festmodtagelse

Deltagerne virker ofte fulde, når de sætter den første fod på land efter i uger at have siddet ned, fortæller løbsejer Carsten Heron Olsen, der lover, at danske Mads Og Lasse har en oplevelse for livet i vente, når de kommer i havn - hør hvad her. Foto/redigering: Mikkel Cramon

ANTIGUA (Ekstra Bladet): 'Sidste selfie. Vi har talt om, at oplevelsen her for altid kommer til at binde os sammen som mennesker og heldigvis som rigtig gode venner.'

Sådan lyder teksten, der ledsager billedet herunder. Det er sendt via Lasse Wulff Hansen og Mads Vangsøs sattelitudstyr i den båd, de i snart syv uger har kæmpet for at ro tværs over Atlanterhavet.

 

Ordene mere end antyder, at Antigua er meget tæt på for radio- og tv-værten og premierløjtnanten. Onsdag formiddag forventes de i havn i Antiguas maritime centrum, English Habour.

Samfund Rørt over danskernes præstation: - Nu bliver jeg helt emotionel

Og får de samme modtagelse som alle andre både, der har krydset målstregen i dette års Talisker Whisky Atlantic Challenge, er der god grund til at rive til i årene de sidste nautiske mil.

- Når vi spørger roerne, om de vil gøre det igen, tøver de lidt over det med de 5000 kilometer over Atlanterhavet, men de siger allesammen, at for den halve time, vi lige har fået her (modtagelsen, red.), der vil de gøre det igen, fortæller Carsten Heron Olsen, der ejer løbet og over et år bruger måneder på at forberede hold, sende dem af sted fra spanske La Gomera og byde dem velkommen til Antigua.

Rejsen over Atlanten

Roerne ror hver to timer ad gangen og sover i to timer. Døgnet rundt på hele turen.

Hver roer har brug for at drikke op til ti liter vand i døgnet.

Havvand renses i en 'watermaker' og bliver derved til drikkevand.

En roer taber sig i snit 12 kilo på turen - Lasse Wulff Hansen har sandsynligvis tabt sig meget mere.

Flere mennesker har besteget Mount Everest end krydset et ocean i robåd.

På det dybeste punkt er Atlanterhavet 8,5 kilometer dybt.

Midt på Atlanten kan bølgerne blive op til seks meter høje.

To sikkerhedsbåde sejler med på turen, men skal dække hele løbet. Derfor kan det i visse tilfælde tage dem en uge at nå frem til en båd i problemer.

I indslaget øverst afslører han, præcist hvad der venter radioværten, soldaten og de tilsammen altså 'rigtig gode venner' - noget de ikke selv ved.

Uvidende om er de også, at ikke bare den nærmeste familie, men også venner og deres børn er rejst den lange vej til Antigua for at tage imod deres personlige helte.

Og nej, det gør ikke noget, at vi skriver det her, for godt nok er Mads og Lasse undervejs i kontakt med os og omverdenen, men læse nyheder er der hverken tilstrækkelig forbindelse eller fokus til.

Samfund Tømte danskere: Vi er færdige med de hyggelige snakke

Danskerne når ifølge de nuværende prognoser målstregen i løbet af onsdagen, og Ekstra Bladet dækker selvfølgelig ankomsten.

Du kan også følge danskerne i billeder på Instagram.

13 kommentarer
Vis kommentarer