Annonce:
Annonce:

Nu kan du få musik til din kat

Komponisten David Teie er i gang med lave musik til katte og har allerede samlet 190.000 dollars ind til projektet

Katte og mennesker har ikke samme musiksmag. (Foto: Colourbox)
Katte og mennesker har ikke samme musiksmag. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Samfund

Katte kan faktisk godt lide at høre musik. Musikken skal bare være lavet til dem. Det er altså derfor din kats reaktion - eller mangel på samme  - er den overlegne ligegyldighed, uanset hvad der bliver spillet i radioen.

Og nu er det faktisk muligt at få musik til din kat. Komponist David Teie er er i gang med at lave en CD til katte. Han har forsket i både menneskers og dyrs musiksmag.

Bruxelles lukket ned: Politi-billeder bliver erstattet af katte

Og selvom det måske lyder lidt fjollet at skulle udgive en cd til kat, har komponisten fået indsamlet flere penge til projektet, end han turde håbe på.

Han har præsenteret projektet på siden Kickstarter. Her bad han om 20.000 dollars, men har allerede fået omkring 190.000 dollars.

Grunden til David Teie valgte at lave musik til katte er, fordi de holdes som kæledyr, og dermed er det nemmere at dele musikken med dem.

Annonce:

- En dag vil jeg gerne berolige hvaler, som bor i bur og gøre misbrugte hunde afslappede. Men først har jeg brug for at skabe en bæredygtig forretning. En der sælger dyremusik, som folk rent faktisk vil sige, skriver David Teie, på hjemmesiden, hvor han søger efter sponsorer til sit musikprojekt.

Musiksmag defineres tidligt
David Teie begyndte for omkring tolv år siden at forske i, hvorfor mennesker opfatter musik, som de gør. Det viste sig at have noget at gøre med skabelsen af hjernen, mens man stadig ligger inde i maven på sin mor. For eksempel kan vi lide bas og trommer i popmusik, fordi vi har været vant til at høre vores mors rytme af pulsen. Samtidigt fandt han frem til, at den mest afslappende musik var den, hvis taktslag er den samme som en mors hvilepuls. 

Katteelsker eller amatør-musiker? Kombiner krydstogt og hobby

- I modsætning til mennesker etablerer kattefamilien deres musiksmag uden for livmoderen gennem lyde, de har hørt efter de er blevet født. Ligesom fuglekvidder, at dige eller deres mors spinden. Jeg har indarbejdet disse lyde i musikken og matchet til frekvensområdet.

Komponistens første dyre-projekt var fokuseret på aber. På grund af abernes højere stemmer og hurtigere puls, skrev han sange i en højere tone og med en hurtigere takt end menneske-musik.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: