Nu kan du ikke længere se SKAM uden for Norge

En strid om musikrettigheder lukker for danske og udenlandske muligheder for at se SKAM

FØKK! Du tror måske, vi kødder, men det gør vi ikke...

IFPI Norge har været en jævla drittsekk og har efter en strid om rettigheder om musik i serien 'geoblokeret' visningen af ungdoms-serien SKAM.

Det betyder, at du fra i dag ikke kan se serien på NRK længere - med mindre, du flytter til eller er i Norge.

NRK har modtaget et krav fra IFPI Norge om en umiddelbar geoblokkering af serien, så den kun kan ses i Norge. IFPI er foreningen for de internationale pladeselskbaer og deres datterselskaber i Norge, fortæller NRKs advokat Kari Anne Lang-Ree.

Danske brugere bliver i øjeblikket mødt af dette, når de forsøger at se SKAM på NRK.

(Foto: Screendump/NRK)
(Foto: Screendump/NRK)

Serr?!
Sagen handler i bund og grund om, at aftalerne NRK har indgået for brugen af musikken i serien ikke har taget højde for den internationale succes SKAM har fået.

NRK har ret til at publicere indholdet til nordmænd i Norge og i udlandet, og pladebranchen reagerer nu på, at for mange andre ser det, uden at NRK har betalt for internationale visningsrettigheder, siger advokaten.

I øjeblikket er NRK rimelig klein over hele situationen og har lovet at løse problemet.

NRK tager indspillet fra musikbranchen alvorligt. Vi er i dialog med IFPI for at finde en løsning, siger Kari Anne Lang-Ree.

Vente længe
På DR TV kan man endnu ikke se sæson 3, så de, der ikke har set den endnu, kan ikke få hjælp på NRK.

Det vil samtidig sige, at de hardcore SKAM-fans nok kommer til at vente rigtig længe, før de kan se sæson 4, når den udkommer i Norge.

Rimelig teit!

Besked fra NRK til internationale fans

We want to thank our international fans and followers who have embraced «SKAM». We are blown away by your dedication – it is something we never expected. That is why it hurts to tell you guys that due to a necessary clarification with the music right holders, «SKAM» will until further notice not be available outside Norway. We are working hard to figure out how to solve this issue so that the fans can continue to enjoy «SKAM» from where they are. Thank you for your patience and dedication. Alt er love. <3

40 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere