Nu kommer Danmarks første magasin til kurvede kvinder

I dag udkommer magasinet 'Kvinder med kurver', der er henvendt til og skal inspirere plus size-kvinder

Kim Kardashian er en af de kvinder, der har gjort kurver populære. Nu udkommer så et dansk magasin henvendt til kurvede kvinder. Indtil du får fingrene i det, kan du her se, hvordan du træner din popo stor og fyldig som Kims.

Når vi bladrer igennem et dameblad, er vi vant til, at tynde og unge modeller fremviser de nyeste modetrends. Senest kom Cover i stormvejr efter en modeserie, hvor den 16-årige model Lululeika fremstod så tynd, at kritikken haglede ned over magasinet.

Billede af opslaget i Cover. (Orginalfoto af Philip Messmann) Danske kendte - 19. feb. 2015 - kl. 09:21 Tynd model skaber vild debat

I dag udkommer et magasin, der går i den modsatte retning. Navnet er 'Kvinder med kurver', og det udgives sammen med ugebladet SØNDAG. Det nye magasin har været undervejs i et års tid og skal levere modeinspiration og relevant indhold til de kvinder over 40 år, som bruger størrelse 44 eller derover - såkaldt plus size. Det skriver Aller i en pressemeddelelse.

Se også: Hylder fyldige bagdele i ny bog

Om baggrunden for at lancere et magasin til kurvede kvinder, siger chefredaktør på SØNDAG, Stinne Bjerre til Ekstra Bladet:

- Det ligger i forlængelse af vores modeserier på SØNDAG, hvor vi bruger almindelige kvinder som modeller, hvilket giver mange positive henvendelser. Derfor tænkte vi, at et helt magasin med fokus på kurvede kvinder kunne være inspirerende og sætte fokus på, at disse kvinder ikke behøver at pakke sig ind i sort tøj eller løse gevandter.

De kurvede kvinder vinder da også større indpas i medierne, hvor reality-stjernen Kim Kardashian, sangerinden Beyoncé og rapperen Nicki Minaj hører til blandt dem, der er kendte og elskede for deres fyldige bagdele og lår.

Rapperen Nicki Minajs kurvede bagdel er et hit hos mænd. Foto: Planet Photos Samfund - 5. mar. 2015 - kl. 09:47 Ny forskning: Derfor foretrækker mænd kurvede kvinder

Første gang Stinne Bjerre selv bemærkede de kurvede kvinder i mediebilledet var, da sangerinden Adele for nogle år siden sang titelsangen til James Bond-filmen 'Skyfall' til en oscaruddeling:

- Der tænkte jeg - hun har power! For her var en popstjerne uden modelmål. Så der er helt klart begyndt at ske noget i forhold til kvindeidealet, siger hun.

Stinne Bjerre nævner desuden DR2's serie 'Piger på krisestien' fra sidste år, hvor komikeren Audrey Castañeda, sangeren Pernille Højmark, skuespilleren Kia Liv Fischer og revyskuespilleren Anne Karin Broberg blandt andet søgte svar på spørgsmålet om, hvorfor der tilsyneladende ikke var plads til større og ældre kvinder i mediebilledet.

Dans med de kendte - 4. okt. 2014 - kl. 11:24 Audrey Castañeda: Virkeligheden ramte mig lige i ansigtet

Netop 46-årige Audrey Castañeda er forsidemodel på første udgave af 'Kvinder med kurver', der som nævnt udkommer for første gang i dag. Hvornår næste udgave af magasinet ser dagens lys, afhænger ifølge Stinne Bjerre af, hvordan 'Kvinder med kurver' bliver modtaget rent kommercielt. Men hun fastslår dog, at der kommer et nyt nummer senere på året.

30 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere