Nu kommer 'is-Torsten': Han bringer tidlig jule-sne med sig

Der er iskold polarluft på vej mod Danmark, og den bringer både kulde og sne med sig

Sådan her kan sandsynligvis se ud i dele af landet onsdag og torsdag, hvor en kold polarluft bringer sne med sig. Foto: Polfoto/Jens Dresling
Sådan her kan sandsynligvis se ud i dele af landet onsdag og torsdag, hvor en kold polarluft bringer sne med sig. Foto: Polfoto/Jens Dresling

Der er kold polarluft på vej mod Danmark med hastige skridt.

'Torsten', som is-hammeren er blevet døbt i Tyskland, vil bringe både kulde og sne med sig, og derfor er det ved at være på tide at finde vinterjakken, huen og handskerne frem fra skuffen, hvis man ikke allerede har gjort det endnu.

Anja Bodholdt er metrolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), og hun fortæller til Ekstra Bladet, at specielt nordjyderne skal være varsomme allerede tirsdag, hvis de bevæger sig ud på vejene:

- Der bliver koldere på grund af den polarluft, der strømmer ned over Danmark. Allerede fra i i dag kan der være risiko for isglatte veje i Nordjylland, hvor Torsten rammer først, men ellers rammer kulden først for alvor landet onsdag.

Hun fortæller samtidig, at Torsten bringer sne med sig, men at der ikke vil falde meget nedbør de kommende dage. Alligevel er der en chance for at opleve snevejr:

- Der kommer 'desværre', kan man sige, ikke så mange byger, og derfor er det ikke sikkert, at det lavtryk, der kommer, vil bringe nedbør med sig. Men kommer der nedbør, så vil sandsynligheden for at det er sne eller slud være meget stor især onsdag og torsdag.

Allerede ud på tirsdagen vil der mulighed for at opleve sne i Nordjylland, skriver DMI desuden på Twitter.

Varmere igen i weekenden
Selv om vejret bliver bidende koldt de næste par dage, så skal man ikke frygte, at der gemmer sig en isvinter lige rundt om hjørnet. Anja Bodholdt fortæller nemlig, at vejret bliver varmere og skifter til plusgrader igen, når Torsten er drevet forbi:

- Det bliver rigtig koldt de kommende dage. Temperaturen går fra plus til minus onsdag, hvor lavtrykket vil dække hele landet, og derfor bliver det rigtig koldt frem mod weekenden. Her bliver det til gengæld varmere igen, når lavtrykket bevæger sig mere sydpå.

13 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere