Nu kommer kulden for alvor: Her falder sneen

Man skal ikke regne med at se meget til solen de kommende dage. Og frem til onsdag lover DMI både bidende kulde, frisk vind og spredte snebyger

(Foto: Simon Fals/Polfoto)
(Foto: Simon Fals/Polfoto)

De næste dage skal man ikke gøre sig de store forhåbninger om at se solen. Til gengæld kan man med fordel trække i sin allertykkeste jakke, inden man går ud. DMI forudsiger nemlig, at vejret vil blive bidende koldt, og lokalt er der chancer for snebyger.

Temperaturerne kommer de næste par dage til at ligge mellem frysepunktet og minus fem grader, og der er altså chancer for spredte snebyger.

Hvis sneen rammer ens lokalområde, skal man dog være opmærksom, for sammen med kulden kommer en meget frisk vind, forklarer vagthavende metrolog ved DMI, Jesper Eriksen.

- Der vil være chancer for snefygning i aften og i nat. Især, hvis der kommer en snebyge forbi, når der på samme tid er en frisk vind, forklarer Jesper Eriksen.

Særligt i syd
Det er særligt i de sydlige dele af landet, der vil forekomme snebyger, men det betyder ikke, at resten af landet skal føle sig sikker. Snebyger kan nemlig forekomme lokalt. Hvor meget sne, der vil falde de forskellige steder, kan Jesper Eriksen dog ikke sige noget om.

- Lokalt kan der komme op til fem centimeter, mens der andre steder i landet kun lægger sig et papirtyndt lag, forklarer han.

På grund af den friske vind, vil man landet over ikke opleve de store temperaturforskelle, som det ser ud nu. Dette kan dog nå at ændre sig, for efter onsdag er udviklingen stadig noget usikker.

Selvom DMI lover både sne, kulde og vind, er der dog ingen chancer for snestorm.

18 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere