Nu kommer menstruations-emojien

Den nye emoji skal gøre det lettere at tale om menstruation

Den nye emoji skal gøre det lettere at snakke om menstruation. Foto: Plan International UK
Den nye emoji skal gøre det lettere at snakke om menstruation. Foto: Plan International UK

De fleste kender situationen, hvor du leder efter den helt rigtige emoji til at udtrykke, hvordan du har det på skrift.

Derfor er det også en helt naturlig udvikling, at der hele tiden kommer flere og flere små billeder til, så vi kan blive ved med at vise, hvad vi tænker - i stedet for at skrive det.

Nu har firmaet The Unicode Consortium annonceret, at der kommer hele 59 nye emojis til din smartphone. Og selvom det må siges at være mange er der især én, der er løbet med opmærksomheden.

En lille rød dråbe er blevet foreslået af Plan International UK for at sætte mere fokus på og normalisere menstruation. Det skriver flere medier heriblandt det amerikanske magasin Fast Company og Daily Mail.

Bloddråben er blevet promoveret af Plan International UK siden 2017.

Kvinder skammer sig
Det sker efter en undersøgelse organisationen har lavet, som viser, at to-tredjedele af de adspurgte kvinder fortalte, at de ikke følte sig tilpas ved at snakke om menstruation med deres fædre eller mandlige venner.

Undersøgelsen viste også at halvdelen af de adspurgte kvinder mellem 14 og 21 år var pinligt berørte over deres månedlige blødninger.

'Emojis er det hurtigst voksende globale sprog. Derfor kom vi også frem til, at det var en gode måde at ændre tingene', skriver organisationen på deres hjemmeside.

I starten havde Plan International UK planlagt, at emojien skulle være et billede af en kvindes trusser med blod i.

Det blev dog ikke det design, Unicode Consortium valgte at gå med, men i stedet blev det bloddråben, der også er et samarbejde med NHS Blood and Transplant.

Hjælpe med at snakke om det
Lucy Russell, der er leder af pigers rettigheder og ungdoms-organisationen, fortalte, at hun godt ved, en emoji ikke er hele svaret på ubehaget ved at snakke om menstruation, men det er et skridt i den rigtige retning.

- En emoji kommer ikke til at løse det her, men den kan hjælpe med at ændre samtalen. Det kan stoppe skammen omkring menstruation ved at få folk til at snakke om det.

Indtil videre har folk på de sociale medier taget godt imod ideen om den nye emoji.

Den vil blive tilgængelig sammen med 58 andre i anden halvdel af 2019.

48 kommentarer
Vis kommentarer