Annonce:
Annonce:

Nu kommer regnen: Her bliver det værst

Særligt Jylland og Fyn kan forvente kraftig regn, som rammer landet i løbet af natten til søndag

Det bliver en regnvåd weekend, danskerne går i møde. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Det bliver en regnvåd weekend, danskerne går i møde. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Annonce:
Følg Samfund

Selv efter en varm september, slipper danskerne ikke helt for efterårsvejret.

Weekendprognoserne ser nemlig våde ud, og nu er timerne talte, inden det kraftige regnvejr for alvor ser ud til at ramme det jyske hen omkring klokken tre natten til søndag.

Men selvom DMI forventer, at regnvejret bliver værst i den vestlige del af landet, er det en lille smule svært at sige, hvor skyerne helt præcist taber mest vand.

- Jeg sidder med fire forskellige prognoser, der alle viser noget forskelligt, og det gør det lidt svært at sige noget helt præcist, fortæller Anja Bodholdt, vagthavende hos DMI til Ekstra Bladet.

Dog er det Jylland og Fyn, der i første omgang kan forvente en ordentlig omgang regn, men sjællænderne først rammes i løbet af søndagen.

Artiklen fortsætter under billedet:

DMI forventer, at det bliver værst i det blå område. Foto: DMI
DMI forventer, at det bliver værst i det blå område. Foto: DMI

Annonce:

Ikke så slemt som forventet
For at opfylde kravet om kraftig regn, skal der falde 24 mm vand på bare seks timer, men Anja Bodholdt er lidt tilbageholdende i forhold til, om det overhovedet bliver så slemt.

- Jeg er lidt usikker på, om det bliver kraftigt nok til at opfylde kravet for kraftig regn. Jeg tror ikke, det bliver så slemt. Der skal nok komme regn og byger, men måske bliver det mildere, end vi havde forventet, siger hun.

I Jylland har regnen allerede hærget det meste af dagen, men der er ikke faldet så meget, som forventet. Hen over midnat ser det dog stadig ud til, at regnen intensiveres.

- Ved midnat ser det ud som om, der kommer lidt ekstra gang i det. Og jeg skal lige se, hvad der sker, før jeg vil pille varslen for kraftig regn ned igen, oplyser den vagthavende. 

Sol i sigte
Søndag kommer til at være en dag med mørke skyer, regn og lokal torden rundt omkring i Danmark, men fra næste uge ser det ud til, at det igen klarer op.

- Mandag bliver en fin dag. Det bliver lidt køligere, da der kommer en koldere luft ned over fra nord i løbet af mandag, siger Ana Bodholdt.

- Men ellers ser det ud til, at sensommeren vender lidt tilbage igen. Vi når ikke op på 20 grader, men der kommer sol og pæne dage, tilføjer hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Røveri, narko og drabforsøg

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:
Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: