Nu kommer rengøringens svar på Airbnb

Nu bliver rengøringskonen og handymanden også en dele-tjeneste

(Foto: Screendump)
(Foto: Screendump)

Mens Airbnb og Gomore allerede er kendt af mange, forsøger en række iværksættere nu at komme ind på det lukrative dele-marked ved at formidle rengøringskontakt.

Selskabet Cleady har således lavet en hjemmeside, hvor handumænd og rengøringskoner mod betaling kan tilbyde deres hjælp til private. Folkene bag virksomheden mener, at de kommer til at presse prisen på privat rengøring med deres nye tiltag. Prisen hos Cleady for to timers rengøring af fire værelser, et bade værelse og et køkken formidles til 495 kroner, mens selskabet mener, at priserne ellers ligger mellem 520 og 1120 kroner for samme ydelse hos andre selskaber.

- Vi har rent faktisk ikke noget med opgaven at gøre ud over at vi sætter folk sammen. Inden da er de godkendt for os, hvor de blandt andet skal fremvise ren straffeattest, og vi har forsikring, hvis møbler bliver ødelagt, siger Lars Nybjerg, direktør i Cleady.

Konkret kan en almindelig dansker gå ind på hjemmeside og skrive, at man eksempelvis søger rengøring af ens hjem, og så kan rengøringsfolk melde sig ind på ordren. Priserne ligger på 165 kroner i timen, og selskabet tager omkring 20 procent for at formidle kontakten.

- Du kan tjene mellem 120 og 145 kroner i timen på rengøring. En handymand kan komme op og tjene 15 kroner mere, siger Lars Nybjerg.

Lars Nybjerg understreger samtidig, at det ikke er Cleadys opgave at sørge for, at der bliver betalt skat af indtjeningen.

- Lønnen er ikke dårligere end i så mange andre jobs, og derfor skal man også betale sin skat. På det papir vi giver folk, som har udført arbejde, står der, hvor meget man har tjent, og hvad man skal huske at selvangive indtjeningen. Men vi forbereder os på, at der en dag kan være politikere, som siger, at vi har oplysningspligt, siger han.

Ud over at tjene her og nu, lægger Lars Nybjerg ikke skjul på, at håbet om at blive opkøbt også driver værket:

- Vi har kigget på, hvad der rører sig på fronten for dele-økonomi i verden, og et stort amerikansk firma, der hedder handy.com, er på opkøbstur rundt i Europa, hvor de har købt virksomheder op, der er ligesom vores selskab, siger Lars Nybjerg, direktør i Cleady.

- Vil det sige, at I har sat firmaet hurtigt i gang, så I kom først og dermed er I en lækkerbisken, når Handy.com kommer til Danmark?

- Det er fuldstændig korrekt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere