Nu kommer sneen: Dybfryser-Danmark

Torsdag og fredag vil et snevejr brede sig fra syd. Det vil give mellem 5 og 10 centimeter sne over det meste af landet

(Foto: Finn Frandsen)
(Foto: Finn Frandsen)

December har været en mild og våd omgang.

Men ved indgangen til det nye år har Kong Vinter for alvor valgt at rasle med sablen og har trukket en dyne af kulde og blæst ind over Danmark.

De kommende dage vil temperaturer ned til fem graders frost kombineret med blæst fra øst, få det til at føles, som var det minus 15 grader. Og som om det ikke var nok, truer et massivt snevejr op til weekenden med flere centimeter sne det meste af landet.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved DMI Tyge Rasmussen.

- Vores foreløbige prognoser peger på, at vi i løbet af torsdag aften og natten til fredag vil få et snevejr ind fra syd der kan give mellem 5 og 10 centimeters sne, siger Tyge Rasmussen til Ekstra Bladet.

Ifølge meteorologen vil snevejret brede sig fra syd, hvorefter det meste af landet vil blive ramt af nedbør.

- Samtidig bliver det ganske blæsende, så der er mulighed for, at vi kan blive ramt af snefygning fortæller han.

Fra øst til syd
De seneste dage har en kold vind fra øst blæst ind over landet og givet Danmark en tur i dybfryseren.  

Men fronten der sender snevejret ind over Danmark kommer fra syd og dermed forventer DMI, at temperaturerne vil stige en anelse.

Det betyder, at sneen kan blive en kortvarig fornøjelse.

- I løbet af torsdagen og fredagen vil temperaturerne stige, så de kommer til at ligge omkring frysepunktet. Det er derfor usikkert hvor meget af sneen, der vil blive liggende og hvor længe. Umiddelbart ser det ud til, at nordjyderne har bedst chance for at have sne weekenden over, siger han.

Derfor opfordrer Tyge Rasmussen til, at man fatter kælken mens det fortsat sner, hvis man vil være sikker på at nå en tur på den lokale kælkebakke.

Kold fornøjelse de kommende dage
Indtil sneen rammer kan vi dog se frem til at par kolde dag.

- Den bidende kulde, som vi har i dag, vil fortsætte til og med torsdag hvor vinden slår om i syd. Allerede onsdag vil der begynde at falde lidt sne, før det store ryk ser ud til at komme torsdag.

Han understreger dog at prognoserne svinger meget og sneen derfor kan komme tidligere eller senere end de nuværende meldinger.

1 af 2 Kong Vinter rasler med sablen. Hård vind og temperaturer under frysepunktet vil få det til at føles som var det minus 15 grader udenfor (Foto: Thomas Borberg)
2 af 2 (Foto: Finn Frandsen)
102 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere