Nu kommer sneen: Her kan der falde op til 7 centimeter!

Sneen er lige så stille begyndt at falde over landet, og det betyder flere centimeter flere steder

I løbet af lørdag eftermiddag tager snebygerne over Danmark til. Sneen falder primært over Sjælland, Fyn og dele af Jylland. Men resten af landet bliver ikke snydt.

- I aften og natten til søndag får vi også Midtjylland og Sønderjylland med, siger vagthavende meteorolog hos DMI Henning Gisselø.

Den seneste tids kolde vejr har kølet jorden godt og grundigt ned, og kombineret med en del nedbør får vi flere centimeter sne mange steder.

- Der kan falde op til 5-6-7 centimeter sne nogle steder. Det kommer formentlig til at blive på Fyn, Midtsjælland eller Nordsjælland.

Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
 

Fortsætter
Det kolde vejr ser ud til at fortsætte i flere dage. Det er nordøstenvind, som på denne tid af året næsten altid er ganske kølig, som sikrer frostgraderne.

- Men når vi når midten af næste uge, begynder vi at få vinden ind fra sydvest, og det betyder varmere vejr i hvert fald i den vestlige og sydvestlige del af landet, siger Henning Gisselø.

Og i weekenden er det helt slut.

- Der bliver virkelig lukket op i det sydvestlige hjørne og vinden her, som kommer fra Atlanterhavet og Den Engelske Kanal er per definition den luneste vindretning for os om vinteren.

Solen titter frem
Det bliver altså nogle kolde dage med få minusgrader. Derudover kan man også være heldig med at få sig en flot frost-gåtur, hvis timingen er rigtig.

- Der skal nok blive lukket lidt op for solen, men det er langt fra alle, der får den at se. Det bliver ikke noget med skyfri himmel, så man skal være hurtig, hvis man skal nå at nyde den.

Arkivfoto: ritzau/Simon Fals
Arkivfoto: ritzau/Simon Fals

67 kommentarer
Vis kommentarer