Nu kommer sneen - men stor usikkerhed om snestorm

Der er dog ingen grund til at finde kælken frem i dag, fastslår DMI

Der vil være store regionale forskelle, lyder det fra Lars Henriksen, der er meteorolog hos DMI.

Det ligger stort set fast, at Danmark i dag og ikke mindst søndag vil blive ramt af slud og snebyger. Til gengæld vrider meteorologerne hos DMI sig en del, for det er for øjeblikket umuligt at sige, hvor meget sne, vi kan forvente.

- Prognoserne er meget forskellige og skifter hele tiden. Så der er stor usikkerhed om, hvor meget sne der falder, siger meteorolog Mette Wagner til Ekstra Bladet.

Umiddelbart er der dog ikke noget, som peger på en storstilet og lammende snestorm med fastkørte biler og nødberedskab.

Det ligger tidligt torsdag morgen fast, at søndag formentligt er den dag, hvor vi vil blive ramt af et frontsystem med sne.

Blæser op
- Samtidig blæser det op søndag, og temperaturen ligger formentligt under frysepunktet. Så afhængig af hvor meget sne der kommer, kan vi blive ramt af snefygning. Som det ser ud lige nu, så kommer der ikke mere end omkring tre centimeter sne. Vi har tidligere forudset omkring fem centimenter. Men igen - det hele er meget usikkert lige nu. Så folk må holde øje med vores prognoser, som vi løbende opdaterer, siger Mette Wagner.

Mildere mandag
Der er også stor usikkerhed om, hvornår kulden bliver afløst af mildere vejr.

- Lige nu ser det ud som om, at mildningen først kommer mandag.

Ifølge Mette Wagner er der allerede lidt sne i luften torsdag.

- I løbet af eftermiddagen kan der være lidt sne i luften i hele landet. Der vil falde flest sne- og sludbyger i den sydlige del af landet. Men da der er tale om lokale byger, kan det være svært at sige nøjagtigt, hvor det sker. Der er også huller i skydækket over Sverige. Disse huller vil også ramme Danmark, så der vil visse steder være mulighed for at se solen titte frem.

Glem kælken
Temperaturen vil i dagtimerne ligge på omkring plus to grader. Selv om der kan falde lidt sne torsdag, så bliver det ikke så meget, at man behøver at finde kælken frem, fastslår meteorologen fra DMI.

Fredag og lørdag bliver også med stedvise sne- og sludbyger og med temperaturer, der ligger omkring frysepunktet og op til tre graders varme.

 

 

40 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere