Nu kommer sneen - til udvalgte landsdele

Der er ikke alle landsdele, der kan se frem til en hvid jul

Se vejrudsigten for weekenden her.

Nogen kan vågne op til en hvid jul - andre må nøjes med en frossen vandpyt. Sådan lyder det fra DMI om chancerne for en landsdækkende hvid jul.

Nordjyderne er dem, der har størst chance for en hvid jul, og det kan de takke svenskerne for.

- Der er et regnvejr på vej op over Danmark i disse timer, og der sker samtidig det i Nordjylland, at vinden kommer fra Sverige. Derovre er der frostvejr, og når den kolde vind kommer til Nordjylland, så bliver regnvejret til slud og sne, oplyser vagtchefen hos DMI, Thyge Rasmussen.

Det vil ske i løbet af aftenen og natten, at regnvejret vil forvandle sig til sne og slud i det nordjyske. Måske der også vil komme lidt snedrys i Nordsjælland sidst på natten, da den svenske vind vil trække den vej.

- Det bliver ikke ret meget sne, der kommer til det nordlige Sjælland, så det vil nok ikke være noget, der lægger sig på jorden. Jeg kan dog forestille mig, at det vil lægge sig i Nordjylland, for der vil komme forholdsvis meget sne, fortæller Thyge Rasmussen.

Resten af Danmark står ikke for skud, når den kolde vind kommer fra Sverige i løbet af fredagen, og derfor må de andre landsdele nøjes med regnvejr.

Chancerne for, at fredagens sne bliver liggende i Nordjylland, er ifølge DMI's vagtchef ret gode. For 23. december vil de kunne sne igen i de nordlige dele af landet. Denne sne vil have store chancer for at blive liggende helt til juleaften.

- De vil kunne vågne op til sne, men det er ikke sikkert, at det bliver liggende hele dagen, for i løbet af mandagen bliver det desværre tøvejr, griner vagtchefen.

Der er gode chancer for, at man kan vågne op til en lille snert af en julestemning i hele Danmark. For hele landet vil blive ramt af frost om natten.

- Så kan man godt få en følelsen af lidt hvid jul, selv der hvor der ingen sne er. For der kan være lidt rim og is på græsset og vandpytterne, så smager det da lidt af hvid jul, lyder det fra Thyge Rasmussen.

Sidst, der var landsdækkende hvid jul, var i 2010, og 2018 kommer ikke til at ændre på dette, da det kan blive helt op til seks grader varmt nogle steder i landet juleaften.

18 kommentarer
Vis kommentarer