Nu kommer sommervejret: Her bliver det helt op til 26 grader

Ifølge DMI kan det godt gå hen og blive rigtig varmt på søndag, men ikke nødvendigvis alle steder i landet

DMI giver dig her vejrudsigten for den kommende måned

Sommervejret har ladet vente på sig i forhold til sidste år, hvor vi fra starten af maj kunne nyde varme temperaturer og solskin.

Men søndag ser det ud til, at den sydlige del af landet godt kan skifte lange bukser og jakker ud med shorts og t-shirts.

I hvert fald melder DMI om temperaturer mellem 19 og helt op til 26 grader.

Men før vi når til søndag, skal vi igennem et par middelmådige dage rent vejrmæssigt.

- Hvis vi tager fredag først, så deler vi landet, så den nordlige halvdel af landet fra Nordjylland ser ud til at få tørt vejr og i resten af landet er det en dag med mange skyer og periodevis med regn, inden det klarer op i løbet af eftermiddagen, fortæller vagthavende ved DMI, Lars Henriksen.

Temperaturen fredag bliver mellem 12 og 17 grader og med en svag til frisk vind fra omkring vest. Køligst bliver det ude ved kysterne.

Lørdag starter med en del skyer og regn i den nordlige del, fortæller Lars Henriksen:

- Men i løbet af dagen burde det klare op, og der burde komme nogen sol. Temperaturen stiger til mellem 17 og 22 grader og med en let til frisk vind i Nordjylland.

Søndag er sommerdag
Søndag venter så, hvad DMI kalder en reel sommerdag:

- Søndag er mere interessant, og her kan det godt gå hen og blive ganske varmt især i den sydlige del af landet. I den nordlige del bliver det nok mere skyet og måske lidt regn.

Men det gode vejr tager et dyk allerede mandag, inden det ifølge DMi's prognoser vender tilbage.

- I starten af næste uge, så falder temperaturerne lidt, men lige nu er der en tendens til, at de begynder at stige igen hen mod næste weekend.

Ifølge Lars Henriksen så ser det ud til, at varmen langsomt begynder at sive henover landet fra sydøst i slutningen af næste, men en koldfront ligger også og lurer i det fjerne.

- Det er stadig noget usikkert, hvordan vejret bliver i næste weekend, men som det ser ud lige nu, så vender det gode vejr tilbage, lyder det fra Lars Henriksen.

31 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere