Nu kommer stormfloden: - Folk stirrer tomt ud i luften

Børge Carlsen og naboerne vest for Slagelse forsøger at redde, hvad reddes kan, før vandet rammer natten til torsdag

Børge er ved at sikre sit sommerhus på Engvej i Næsby Strand. (Foto: Per Rasmussen)
Børge er ved at sikre sit sommerhus på Engvej i Næsby Strand. (Foto: Per Rasmussen)

Mere eller mindre alle naboerne har gjort det samme som Børge Carlsen: Sat plader op omkring huset og lagt sandsække i et forsøg på at holde huset nogenlunde tørt. Natten til torsdag vælter vandet nemlig ind. Og her i sommerhusområdet ved Næsby Strand forventer myndighederne, at vandstanden når 1,20 meter over det normale.

- Stemningen er meget trykket. Folk går og stirrer tomt ud i luften. Vi er totalt handlingslammede, når først vandet kommer, siger Børge Carlsen, som forsøger at redde sit og konens hus fra vandet.

Tredje gang
Der er ikke noget at sige til, at stemningen er trykket. Det er tredje gang, at Børge Carlsen og naboerne står til at så oversvømmet alt, hvad de ejer. I 2006 og i 2013 måtte de igennem lignende ødelæggelser.

- Hvis det sker igen, så er jeg bange for, at folk mister modet her, siger han til Ekstra Bladet.


Her forbereder Beredskabsstyrelsen sig før den ventede stormflod. Video: Local Eyes

Se også: DMI: Derfor kalder vi vejret 'meget farligt'

I nat
Der har været et digeprojekt i gang i området, men er blevet udskudt. Trods klager fra beboerne har diget ikke kunnet stå klar til nattens vand. Vandet kommer ind gennem en å, som går over sine bredder. Åen leder vandet ind til en sø, som også løber over sine bredder og oversvømmer sommerhusområdet. Sådan skete det både i 2006 og i 2013.

- Jeg er nok ikke den, som bliver hårdest ramt. De lavest liggende huse kan få helt op til 1,40 meter vand, siger Børge Carlsen.

- Min mavefornemmelse siger mig, at det holder. Jeg har lavet et lav punkt, hvor jeg også kan pumpe vandet ud.

Og barrikaderne skal holde i cirka to timer, siger han. Efter to timer begynder vandet nemlig at synke og forsvinde langsomt. Men det bliver stadig nogle nervepirrende timer.

- Klokken 02.00-03.00-stykker går jeg rundt herude i våddragt og med en lommelygte, forsikrer pensionisten.

Disse watertubes skal forhindre historisk bygning i at få for mange skader af vandmasserne. Foto: Kenneth Meyer Samfund - 4. jan. 2017 - kl. 10:08 Historisk bygning i fare for stormflod: Vi er meget urolige

Flytter elektronik
Naboerne holder sammen i sådan en tid, og Børge ved, at de andre i området også har arbejdet hårdt for at minimere skaderne.

- De har her til formiddag hævet alle køleskabe og fryser, alle elektroniske apparater mindst en meter over jorden, siger Børge Carlsen.

Senere i dag skal de sammen ud i terrænet i håb om, at kunne stoppe vandet, før det når sommerhus området. Ekstra Bladet følger sagen og er med hele vejen, når beboerne senere onsdag skal redde deres huse.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere