Annonce:
Annonce:

Nu kommer varmen for alvor: Her kan det blive 29 grader i dag

Det bliver igen rigtig varmt i Danmark - og nogen steder kan vi næsten nå 30 grader

Sådan bliver vejret i sommerferien.
Annonce:
Følg Samfund

Efter at varmen har taget en mindre pause, og de tørre marker og haver har fået en smule vand den sidste tid, banker varmen nu igen for alvor på.

Således byder tirsdagen på lidt højere temperaturer og mere sol end de seneste dage.

- Vi kommer til at ligge på temperaturer mellem 22 og 27 grader generelt. Og så er der indikationer på, at vi kan komme op omkring 29 grader i Nordjylland, siger Janne Hansen, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

Ved kysterne bliver det en smule køligere, men inde i landet kan vi altså nå højt op på termometret, samtidig med at det er så godt som vindstille.

- Vi kommer til at få det, der hedder søbrise, altså lidt vind fra vandet, fordi der sker en opvarmning over land, der får luften til at stige op, og så bliver der suget luft ind fra vandet, siger meteorologen.

Man skal derfor ikke regne med temperaturer meget over 20 grader ved kysterne, da vandet omkring Danmark stadig ikke er så varmt.

Varme bliver hængende
Hvis man ikke får lejlighed til at bevæge sig uden for i dag, og i stedet sætter sig foran en skærm indenfor og ser Danmarks kamp mod Frankrig, er der også rig mulighed for at nyde godt vejr den kommende tid.

- Vi har stadig et højtryk, der ligger i vores nærhed. Der er varm luft, der bliver pumpet op, så det de næste dage bliver en lille smule varmere, siger Janne Hansen.

Temperaturerne kommer dog til at bølge en smule op og ned, selvom det flotte vejr fortsætter.

- Når vi kommer hen mod weekenden, går der en meget svag koldfront igennem, som gør, at luften bliver en lille smule køligere, så vi kommer ned omkring 20-25 grader. Men det ser ud til, at varmen vender tilbage igen i næste uge, siger hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: