Nu letter første Ryanair-fly

Betjente fra Københavns Politi har været i kontakt med de omkring 50 demonstranter, der spærrede for Ryanair. Flyet gør nu klar til afgang

Er du en af demonstranterne i Lufthavnen eller sidder du i det strandede fly. Kontakt os på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (Alm. takst)

Fra klokken 15:30 og frem til 18:15 blokerede en gruppe ansatte i Københavns Lufthavn et Ryanair fly lufthavnen.

Det fik omkring klokken 16:30 piloten på flyet til at tilkalde politiet for at få demonstranterne fjernet.

Efter at have blokeret flyet i knap tre timer valgte demonstranterne dog at opløse blokaden og Ryanair flyet blev med knap tre timers forsinkelse sendt på vingerne klokken 18:30.

Se mere video på Local Eyes

Det oplyser kommunikationsmedarbejder i lufthavnen Lars Lemche til Ekstra Bladet.

- Flyet har netop fået brændstof på og forventes på vingerne omkring 18.30. Vi beklager fra lufthavnens side de gener, blokaden har haft for de rejsende, siger han.

Demonstranterne er utilfredse med de ansættelsesforhold Ryanair driver forretning under, og derfor lavede de den ulovlige konflikt.

- Vi ved endnu ikke, hvilke konsekvenser det vil have for de personer der deltog i blokaden. Det er op til de virksomheder, de er ansat i at beslutte, siger Lars Lemche.

Tilkaldte politiet
Blokaden fik piloten i Ryanair flyet til at tilkalde politiet, der dog ikke ville fjerne demonstranterne.

- Vi har fået en anmeldelse fra lufthavnen i forhold til at assisterer med at gå i dialog med de aktivister, der blokerer Ryanairs flyvemaskine. Vi ønsker som udgangspunkt ikke at indgå i en arbejdsmæssig konflikt og derfor har vi ikke fjernet de personer, der lige nu forhindre flyet i at komme afsted, sagde James Keiwe vicepolitiinspektør ved Københavns Politi tidligere i dag til Ekstra Bladet.

Da betjentene ankom til stedet tog de kontakt til gruppen af demonstranter og udvekslede kort nogle ord med dem i håb om, at de derefter fredeligt ville opløse blokaden.

Herefter kørte de igen fra stedet, forklarede James Keiwe.

Forventer ikke nye blokader
Hos Københavns Lufthavn forventer man ikke flere blokader før Arbejdsretten har truffet en afgørelse i sagen mellem Ryanair og LO.

- Vi regner bestemt ikke med, at det gentager sig. Det har været en ulovlig blokade og de danske fagforeninger har samlet taget afstand fra den. Derfor regner vi bestemt ikke med, at der vil opstå nye problemer, siger Lars Lemche og henviser til, at LO tidligere i dag tog 'krystalklar' afstand fra aktionen.

Er du en af demonstranterne i Lufthavnen eller sidder du i det strandede fly. Kontakt os på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (Alm. takst)

207 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere