Nu lukker Ungarn endnu en grænse

Den ungarske regering har besluttet sig for at lukke grænsen til Kroatien som svar på den stigende flygtningestrøm

Flygtninge som disse, der har ventet på at kunne komme videre fra Kroatien og ind i Ungarn, må nu finde en anden vej videre ind i EU. (Foto: AP)
Flygtninge som disse, der har ventet på at kunne komme videre fra Kroatien og ind i Ungarn, må nu finde en anden vej videre ind i EU. (Foto: AP)

Som et af EU's grænselande har Ungarn gennem især det seneste halve år set en markant stigning i antallet af flygtninge, og i september drog landet konsekvensen og besluttede sig for at lukke grænsen til ikke-EU-landet Serbien, hvorfra mange flygtninge strømmede ind i Ungarn.

Den beslutning fik dog ikke bremset flygtningestrømmen ind i EU, og de mange tusinde flygtninge tog i stedet ind i Kroatien som indgangen til EU.

Blokeringen af grænsen til Serbien fik dog ikke flygtningestrømmen ind i Ungarn til at ophøre, og flere flygtninge har derfor taget turen fra Kroatien videre ind i Ungarn for siden at drage derfra videre til Østrig og Tyskland.

Men denne mulighed ser nu også ud til at blive fortid.

Således har den ungarske regering besluttet at lukke grænsen til EU-landet Kroatien, der ikke er med i Schengen-samarbejdet, fra midnat natten til lørdag, lokal tid.

Det sker efter et møde i det nationale sikkerhedskabinet, oplyser Ungarns udenrigsminister Peter Szijjarto ifølge nyhedsbureauet AP.

Beslutningen sker ifølge Ungarn for at sikre Schengen-samarbejdets yderste grænser.

Ungarn har de seneste år været kendt for en særdeles kritisk holdning til indvandring, og landets højreorienterede premierminister Viktor Orban lagde ikke fingrene imellem tidligere fredag, da han udtalte, at 'islam ikke hører til i Europa'.

Over 383.000 flygtninge har krydset grænsen til Ungarn i løbet af 2015 indtil videre. Stort set allesammen har taget turen videre til Tyskland eller andre vestlige EU-lande.

85 kommentarer
Vis kommentarer