Nu må flygtninge selv betale for togturen

DSB beder ikke længere deres konduktører om at udvise konduite og lade flygtninge køre uden billet

Der skal ikke længere ses gennem fingre med flygtninge, der tager toget mod Sverige uden at have købt billet.

Det oplyser DSB, der dermed fraviger fra "den ekstraordinære situation", som de mente der var tale om torsdag, hvor de bad deres konduktører om at udvise konduite over for flygtninge, der rejste videre gennem Danmark.

Se også: Dansk politimand går verden rundt: Kvinderne vilde med ham

Torsdag rejste hundredvis af flygtninge med tog gennem Danmark for at komme videre til øvrige nordiske lande.

Politiet gav frit lejde for videre rejse gennem landet til flygtninge og immigranter efter at have tilbageholdt et stort antal flygtninge og migranter i Padborg og Rødbyhavn siden søndag.

Se også: Regeringen vil forhindre Danmark som flygtningemagnet

Samtidig vendte trafikken stort set tilbage til normalen torsdag, efter alt togtrafik til Tyskland var blevet suspenderet i løbet af onsdagen.

Selvom der nu igen kører tog til og fra Padborg, oplyser DSB dog, at tog i Rødby fortsat ikke må fragtes via Rødby-Puttgarden færgen.

Derfor stopper og vender alle tog i Rødby på ubestemt tid.

Hvorfor den kvindelige journalist valgte at sparke til den løbende mand vides endnu ikke. 112 - 11. sep. 2015 - kl. 08:16 Tv-reporter sparkede flygtning ned: Her er hendes version

Skulle tilbagevenden til den normale situation udløse et stort antal bøder til flygtninge, tyder noget dog på, at flygtningene alligevel ikke behøver bekymre sig om deres pengebeholdning.

Ifølge DR Øsjylland har en ny fond ved navn "Venligfonden" besluttet, at de vil forsøge at betale de bøder, der eventuelt skulle tilkomme flygtninge på rejse.

668 flygtninge har søgt asyl i Danmark. Derfor er der åbnet nye centre (Foto: Ernst van Norde) Krig & katastrofer - 11. sep. 2015 - kl. 07:26 Øget pres fra flygtninge: Her åbner nye asylcentre

Fredag fortsætter politiets praksis med at lade flygtning og migranter rejse frit gennem Danmark. De bliver altså ikke forsøgt registreret med fingeraftryk, med mindre de søger om asyl i Danmark.

I alt har kun 668 af de 3200 personer, der er kommet til Danmark siden søndag søgt om asyl. Resten formodes at være rejst videre mod Sverige og de øvrige nordiske lande.

Se også: Finland kritiserer Sverige: Mangel på kontrol af flygtninge

57 kommentarer
Vis kommentarer