Nu mindes kronprins Frederik ofre i Auschwitz

Danmarks kronprins Frederik mindes 70-året for befrielsen af fangerne i Auschwitz-Birkenau ved tirsdagens mindehøjtidelighed i Polen

(Foto:AP)
(Foto:AP)

For mange mennesker vil tirsdagens mindehøjtidelighed i den nazistiske koncentrationslejr i Auschwitz-Birkenau i Polen uden tvivl blive en følelsesladet dag.

Begivenheden, som mindes 70-års-dagen for befrielsen af i den nazistiske koncentrationslejr i Auschwitz-Birkenau i Polen, har tiltrukket officielle personer fra nær og fjern - heriblandt Danmarks kronprins Frederik.

Ifølge Auschwitz-Birkenau-museets hjemmeside vil dagen blive markeret med en mindehøjtidelighed og 300 overlevende fanger vil stå foran den såkaldte dødsgang.

(Foto: AP) Samfund Mindet om Holocaust lever i israelsk gade

Billedet af de udhungrede børn bag pigtråd er taget af russiske soldater under befrielsen i januar 1945. (Foto: AP). Tæt på Overlevede Auschwitz: Her er pigen bag pigtråden i dag

Kronprinsen får følgeskab af andre kongelige repræsentanter, blandt andre Sveriges kronprinsesse Victoria og Norges kronprins Haakon.

Det var tyskerne, der i 1940 byggede koncentrationslejren i Polen under Anden Verdenskrig, hvor over en million mennesker - hovedsageligt jøder - fra hele Europa blev dræbt.

Det var Den Røde Hær, der den 27. januar 1945 befriede lejren.

Polens præsident, Bronislaw Komorowski, vil også deltage i mindehøjtideligheden.

0 kommentarer
Vis kommentarer