Nu rammer frosten: Flere uheld på dansk motorvej

I trekantområdet skal bilister passe på. Der er nemlig is på vejene flere steder, melder Vejdirektoratet

Søndag er der meldinger om glatte veje flere steder i Jylland. Her ved Vejle faldt sneen også ved eftermiddagstid. Foto: Claus Fisker
Søndag er der meldinger om glatte veje flere steder i Jylland. Her ved Vejle faldt sneen også ved eftermiddagstid. Foto: Claus Fisker

Ved du noget, eller har du billeder? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Søndag ramte den første sne Danmark flere steder efter sommeren. Især Jylland fik ud på eftermiddagen snevejret at mærke, og først på aftenen er temperaturerne fortsat omkring frysepunktet.

Netop det kolde vejr betyder is og frost på vejene flere steder, lyder det fra Vejdirektoratet. Bilister, der er på vejene i trekantområdet mellem Horsens og Vejle, skal være særligt opmærksomme på glat føre. Det glatte føre vil ramme hele landet i de sene aftentimer, skriver DMI.

Ved Hedensted har vintervejret allerede ramt. Her er der både sne og isglat, melder Vejdirektoratet eksempelvis. Vejdirektoratet melder også, at det isglatte føre har forårsaget tre uheld på strækningen mellem Fredericia og Skanderborg

- Vejtemperaturen er lige nu under frysepunktet, og der er nok mange, som kører med sommerdæk. Derfor skal folk være særligt opmærksomme og huske, at nu er vi altså gået ind i et vejr, hvor man skal skifte til vinterdæk, siger vagthavende Aggi Thorarinsson til Ekstra Bladet.

Politi: Mange uheld
Sydøstjyllands Politi melder søndag aften om 'usædvanligt mange' trafikuheld på motorvej E45 fra Kolding i syd og op mod det sydlige Aarhus.

Uheldene skyldes, at der mange steder er is på vejbanen.

- Vi har haft rigtig mange uheld på E45 i aften, men der er heldigvis ingen tilskadekomne, siger vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Jørn Bystrup.

- Vi opfordrer til, at man kører meget forsigtigt - især hvis man endnu ikke har fået skiftet til vinterdæk, siger han.

Foruden motorvej E45 i Østjylland har kolde vejbaner også ført til uheld på Midtjyske Motorvej.

Også Syd- og Sønderjyllands Politi beder trafikanterne om at være forsigtige på grund af glat føre i politikredsen.

- Det er nu tid til at være ekstra opmærksom i trafikken.

- Temperaturen er faldet, og der er glat flere steder. Der saltes i store dele af Syd- og Sønderjylland, men det kan ikke helt forhindre vejene i at blive glatte. Pas på derude, skriver politiet på Twitter.