Nu rammer voldsom regn: - Det kommer hurtigt

Skybruddet vil først ramme det sydvestlige Jylland, og derefter bevæge sig østpå

Se DMI's månedsprognose her.
Følg Samfund

Endelig.

Lørdag kommer regnen til at vælte ned over store dele af landet for første gang i ugevis, hvor solen ellers har bagt ned over det danske landskab.

Det er Danmnarks Meteorologisk Institut, der kommer med udmeldingen, som mange nok vil se som en kærkommen nyhed ovenpå en periode med hedebølge og tørke.

Farligt vejr
Men faktisk kan det i nogle timer lørdag udvikle sig til at blive regulært farligt, at færdes udenfor, fortæller DMI. Det forventes nemlig, at lyn, torden og kraftige vindstød vil følge i hælene på det skybrud, der rammer landet i løbet af dagen.

- Det farlige kan bestå i, at der kommer torden og skybrud. Lagt sammen med kraftige vindstød er det en cocktail, der kan skabe farlieg situationer, fordi der også kommer lyn, fortæller vagthavende ved DMI Frank Nielsen til Ekstra Bladet.

Der er nemlig fare for at de kan antænde naturen, og hvis der så går ild i noget, kan vindstødene være med til at sprede ilden. NOgle timer kan vejret føles voldsomt, fordi vi går fra fuldt sommervejr til ekstremt kraftigt vejr, uddyber han.

koldfront på vej
Landmændene vil især være glade for en smule regn. Tidligt lørdag er der nemlig op mod 100 mindre og større skov- og markbrande, der hærger Danmark samtidigt.

Frank Nielsen fortæller til Ekstra Bladet, at regnen kommer i store mængder senere på dagen, hvor et skybrud vil bevæge sig ind over landet:

- Det bliver den vestlige del af landet, som først bliver ramt, og det bliver også kraftigst her. Det ser fortsat ud til, at det kommer i løbet af eftermiddagen.

Det bliver dog først ud på de sene aftentimer, at det tunge skydække med regn og torden vil ramme hele landet, forklarer Frank Nielsen:

- Derefter bevæger skybruddet sig østover, og ved 20-tiden forventer vi, at det har ramt de største dele af Jylland. Senere på aftenen er det også nået frem til Storebælt over Østjylland og Fyn.

- København bliver først ramt af uvejret lørdag nat, fortsætter han.

Kommer pludselig
Men selvom der er regn og torden på vej ind over landet, skal vi stadig forvente at få en varm dag lørdag. Skybruddet vil nemlig komme ud af det blå, og derfor vil temperaturen også være høj lagt størstedelen af dagen.

- Det bliver en luftig, men rigtig varm dag igen på op til 30 grader. Det er et vejrskifte, hvor der vil være godt vejr, lige indtil det kommer. Og det kommer hurtigt, siger Frank Nielsen.

De tunge skyer bringer ekstremt meget nedbør med sig.

- Lokalt kan der falde over 30 millimeter på en halv time. Det er selvfølgelig skønt med regn, men der kan være steder, hvor det kan være svært for jorden at følge med, selvom det er hårdt tiltrængt med noget regn. Det bliver dog mest i sydvest, at man vil opleve, at der falder så store vandmængder.

- Søndag morgen går det lidt i sig selv igen. Ud på formiddagen er det stort set ovre, og så klarer det op, og solen kommer tilbage. Det bliver til gengæld en behagelig søndag, fordi temperaturen falder ned til 26-27 grader, som er lidt køligere, end vi har haft det de seneste par dage., slutter vagthavende Frank Nielsen.

DMI advarer: Her er der risiko for skybrud og kraftig torden

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.