Nu sender Ungarn flygtningene til Østrig med bus

Ungarn er nu begyndt at hjælpe de migranterne til Østrig via busser

(Foto: Rasmus Flindt)
(Foto: Rasmus Flindt)

Flygtninge presset har den seneste tid skabt enorme problemer i Ungarn, som er blevet en del af flygtningestrømmens første stop i turen op gennem Europa.

Det fik tidligere på ugen regeringen til at lukke togstationen i Budapest, hvilket har sendt massive flygtninge strømme til fods mod Østrig og Tyskland.

Migranterne er blandt andet begyndt at gå på motorvejen, og det får nu Ungarns regering til at sende busser ud efter de desperate flygtninge:

- Busserne vil inden for få timer blive sendt ud for at samle tusindvis af migranter op på den største banegård i Budapest samt 1200, der går langs den vigtigste motorvej mod vest i retning af Østrig, siger talsmand for landets premierminister, Janos Lazar, der holdt pressemøde sent fredag aften i den ungarske hovedstad.

- Dette betyder ikke automatisk, at de uden videre kan forlade landet. Vi venter på den østrigske regerings reaktion, siger han.

Allerede indenfor få timer vil busserne begynde at samle flygtningene op.

De ungarske myndigheder siger, at de håndhæver EU's regler om, at de skal registrere alle migranter, der har krydset landets grænser, men tusindvis afviser at lade sig registrere og kræver at få lov til at fortsætte deres rejse til Vesteuropa - væk fra krig og fattigdom i Mellemøsten, Afrika og Asien.