Nu ser jeg Arendt klart

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro går en gang om ugen medierne og medie-debatten efter i sømmene

Fungerende formand for Kristendemokraterne Isabella Arendt er mere ulden end cool i abortspørgsmålet. Foto: Mads Claus Rasmussen
Fungerende formand for Kristendemokraterne Isabella Arendt er mere ulden end cool i abortspørgsmålet. Foto: Mads Claus Rasmussen

Fra børn og fulde folk skal man høre sandheden. Og – må vi nu tilføje – fra orlovsramte partiformænd på Twitter.

’Det er, som om alle kvinder skal have en abort for at være moderne og frigjort,’ skrev Kristendemokraternes formand, Stig Grenov, torsdag morgen, og det skal han sådan set have tak for.

Jeg var nemlig lige ved at lade mig forføre af ’vikaren fra himlen’, Isabella Arendt, som fra valgkampens start i overlegen stil indtog hans plads.

Hun kommunikerer godt, virker sympatisk og har for en tid navigeret smart i forhold til det betændte spørgsmål om abort.

Jeg tog hatten af for hendes cool svar til Klaus Riskærs bøvede omtale af hende som en ’babe i rød kjole’. Hun gav igen med en tegneserie, hvor hun selv optrådte som superhelte-kvinden, der taper munden til på den gamle, sexistiske mand og opfordrede ham og andre til fremover at holde samtalen på det politiske og ikke på køn og udseende.

Men sandheden om det parti, hun repræsenterer, er alt andet end cool. Det kvindesyn, formand Grenovs tweet løber over med, er jo i virkeligheden hundrede gange værre end det gammelmands-vrøvl, Riskær fyrede af om Arendt.

Grenov nedgør med sine ord simpelthen den ret, som kvinder i vores samfund helt grundlæggende har til at bestemme over egen krop. Herunder retten til prævention og retten til fri abort. 

Efterfølgende har han forsøgt at trække ordene tilbage med et nyt tweet, og han har forklaret, at han skrev i frustration over at blive misforstået i abortspørgsmålet.

Samme frustration har hans vikar, Isabella Arendt, luftet flere gange i denne valgkamp. Hun har sagt til Ekstra Bladet, at ’det er sindssygt frustrerende’, at hun bliver pålagt en dagsorden, som ikke er hendes, og at hun føler sig som gidsel.

At hun har deltaget i en konference for abortmodstandere, handlede om, at hun afsøgte synspunkter, og hun fandt ud af, at hun ikke var enig med dem. Hun går ikke ind for et ’hardcore forbud’, siger den vikarierende formand for partiet, hvis mål er at nedbringe aborttallet til nul.

Om Grenovs tweet har hun sagt, at det ’selvfølgelig var dumt, det er ikke rigtigt, det skal vi selvfølgelig ikke skrive, men der sker fejl i en valgkamp, og det her var en af dem. Vi beklager'.

Hun kom i øvrigt selv galt afsted med et tweet tilbage i 2015 efter terrorangrebet i Paris, hvor hun sammenlignede de mange ofre med antallet af ofre for abort i Danmark.

Da Ekstra Bladet talte med hende om det for nylig, sagde hun, at politikere er også mennesker – og alle mennesker begår fejl.

Det synes at være strategien hos KD. Herregud, det var en fejl. På samme måde, som det åbenbart ikke spiller nogen større rolle, at partiets kandidat i Vestjylland åbent siger, at han er imod fri abort og altid har været det.

Arendt er mere ulden end cool i abortspørgsmålet, når man hører ordentligt efter. Og det gør jeg efter Grenovs tweet.

213 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere