Nu siger hotel stop: Slut med svinekød i kantinen om aftenen

Hotel Scandic i Norge dropper svin til ansatte.  - Hvad med dem der elsker svinekød? Deres holdning er man ligeglad med, raser politiker

Det er slut med flæskesteg i aftenpausen, hvis man arbejder for Hotel Scandic i Norge. Foto: Ritzau Sanpix/Carsten Ingemann
Det er slut med flæskesteg i aftenpausen, hvis man arbejder for Hotel Scandic i Norge. Foto: Ritzau Sanpix/Carsten Ingemann

Opdatering klokken 14.20: Scandic præciserer over for hovedkilden VG, at der kun er tale om, at man dropper svinekød om aftenen.

Der bliver ikke længere serveret bacon, flæskesteg eller pølser i kantinerne hos Hotel Scandic i den norske by Bergen - i hvert fald ikke til aftensmad.

Faktisk bliver der slet ikke serveret svinekød til de ansatte overhovedet om aftenen, fastslår hotellet. Ledelsen forklarer sig med, at man har lyttet til forslag fra de ansatte, som er blevet spurgt til, hvordan man eksempelvis kan undgå madspild.

120 nationaliteter ansat
Hertil lød svaret fra de ansatte, som tæller mere end 100 nationaliteter, at man altså godt kunne droppe grisen i den norske hotelkantine. Det fortæller direktør Lise Solheim Haukedal til VG:

- Det er rigtigt, at vi forsøger at undgå svin i personalekantinen. Vi er stolte af hotellets mangfoldighed. Vi har mange nationaliteter blandt vores medarbejdere, og vi ønsker at tilpasse os. Samtidig har vi et stort fokus på madaffald i Scandic, og vi ønsker at begrænse dette så meget som muligt.

Hoteldirektøren understreger, at virksomheden også ønsker at sætte integration i højsædet.

- Vi er ivrige efter at tilpasse os disse tilbagemeldinger. Vi har 120 nationaliteter, der arbejder på Scandic, og integration er en vigtig faktor for os, siger Lise Solheim Haukedal.

Hun fortæller samtidig, at hotellet ikke har hørt fra utilfredse medarbejdere, der kommer til at savne rullepølsen på rugbrødet til frokosten, endnu:

- Vi har ikke modtaget nogen negativ feedback. Der var feedback om, at nogen ønskede mindre gris, og det har vi taget til os, siger direktør Haukedal til det norske medie.

Der vil fortsat være mulighed for at spise svinekød til morgenmand og frokost, oplyser Scandic til det norske medie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Der tages ikke hensyn til de medarbejdere, der ønsker at beholde svinekød, mener norsk parti. Foto: Ritzau Scanpix/Håkon Mosvold Larsen
Der tages ikke hensyn til de medarbejdere, der ønsker at beholde svinekød, mener norsk parti. Foto: Ritzau Scanpix/Håkon Mosvold Larsen

Misforstået integration
Men ikke alle i Norge er lige begejstrede for Scandic i Bergens beslutning. Hos højrefløjspartiet Fremskrittspartiet mener man, at private virksomheder har friheden til at gøre, hvad de vil. Sagen har dog alligevel principiel karakter, lyder det.

- Hvad de gør for deres medarbejdere, er ikke noget, jeg burde blande mig ind i, indleder udlændingeordfører for Fremskrittspartiet, Jon Helgheim.

- Men det er noget, vi konstant ser, som jeg tror, er et misforstået bidrag til integration. Jeg tror, at det skaber flere modsætninger. Mange føler, at dette er en tilpasning til en anden kultur og religion, og det har folk ikke noget tilovers for. Det er baseret på et princip om, at flertallet skal tilpasse sig mindretallet, uddyber han.

Fremskrittspartiets udlændingeordfører er utilfreds med, at der ikke bliver vist mere hensyn til de medarbejdere, der er glade for svinekød.

- Heri ligger der religiøse retningslinjer, og man tager kun hensyn til en gruppe af sine medarbejdere. Hvad med dem der elsker svinekød? Deres holdning er man ligeglad med, siger Jon Helgheim.

Ikke på vej til Danmark
Selvom man altså har valgt at se bort fra svinekød på Hotel Scandic i den norske by, skal man ikke regne med at se lignende initiativer hos hotelkæden i Danmark, forklarer Daniel Kirchhoff, der er Kommunikationschef hos Scandic.

- Det er ikke noget, vi har planer om. Vi er en inkluderende virksomhed, og det betyder selvfølgelig også en inklusion af dansk kultur og svinekød. Men helt overordnet tager vi altid hensyn til kulturelle forskelle, og der er altid alternativer til alle, siger han til Ekstra Bladet.

- Vi har ikke oplevet noget ønske om at gå den vej, hverken eksternt eller internt. Det er ikke noget, vi har fået ønsket af vores medarbejdere, fastslår Daniel Kirchhoff.

- Ja, stik mig et par flæskesvær. Jeg spiser, hvad jeg vil. Og byrådet skal ikke blande sig i børnenes madvaner. (Foto: Anita Graversen) Samfund Jysk krig på flæskesvær og frikadeller

Mere end hver tredje lokalpolitiker i Københavnsområdet vil have svinekødet på menuen i kommunale vuggestuer og børnehaver. Foto: Uffe Frandsen Samfund Byrådsmedlemmers krav: Børnehaver skal servere svinekød

Foto: AP Dansk politik Venstre-profil trodser linjen: Vil stemme mod burkaforbud

Foto: Jens Dresling Samfund Arbejdsløs muslimsk tandlæge: Kræver job uden kvinder og svinekød

Inger Støjberg har fået et forklaringsproblem efter hun fortalte en forkert historie ved nytårskur i Venstre i Frederikshavn fredag (Foto: Philip Davali) Dansk politik Støjberg i svine-ups: Talte usandt om grise-forbud i børnehave

1318 kommentarer
Vis kommentarer