Nu skal du rydde op: #trashtag er det nye

Engang skulle du på opfordring af trends på sociale medier hælde vand udover dig selv, skræmme din hund eller lave vilde håndtegn. Nu skal du rydde op

Foto: Byron Román.
Foto: Byron Román.

Skal du ud over lave #trashtag? Så fortæl os om det på 1224@eb.dk

Det har endnu ikke fået vind i sejlene i Danmark, men hashtagget #trashtag er så småt ved at sprede sig som en steppebrand rundt om i verden.

Og denne gang er fænomenet på de sociale medier ikke helt nytteløst.

#trashtag handler nemlig om at rydde op i naturen, hvorefter man deler et før/efterbillede af ens bedrifter for at vise resten af verden, hvilken forskel man gør.

Byron Román var den første til at sende det rene budskab videre i verden.

I et facebook-opslag med dertilhørende billede skriver han, 'Her er en ny #udfordring til alle teenagere, der keder sig. Tag et billede af et område, der har brug for rengøring eller vedligeholdelse, tag derefter et billeder efter, at du har gjort noget ved det, og del det'.

Opslaget er fra femte marts, men har for alvor fået fart på den seneste uge, da det fik mediernes opmærksomhed. Opslaget har i skrivende stund fået mere end 100 tusinde delinger og 333 tusinde delinger.

Román er således ikke længere alene om sine gode gerninger.

Herunder får du et udpluk af, hvem der ellers har valgt den gode vej og ryddet op i naturen:

Hos discountkæden Netto har man også gjort et enkelt forsøg på at komme med på rengøringsbølgen:

Men faktisk kan man også rydde op i naturen helt uden at dele de på sociale medier.

Hvert år afholder Danmarks Naturfredningsforening 'affaldsindsamlingen', hvor man i store hold rydder områder for affald.

Begivenheden finder stedet 31. marts, mens skolerne samler skrald ind mellem 25. og 29. marts.

Skulle du alligevel have lyst til at dele, at du har deltaget i 'affaldsindsamlingen', så har begivenheden faktisk sit eget hashtag: #affaldsindsamlingen.